Seks sembolü Zapatista magazin kapağında

Güncelleme Tarihi:

Seks sembolü Zapatista magazin kapağında
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2005 02:02

ABD’de yayınlanan Quien adlı magazin dergisi, Meksikalı Zapatistaların lideri Marcos’u ‘Balta girmemiş ormanların seks sembolü’ diye tanıtıp, gazeteci Gloria Munoz Ramirez’la yaşadığı aşkı anlattı. Sol bir gazetede çalışan Ramirez, işini bırakıp Marcos’un hareketine katılmış. Çiftin bir çocuğu var.

ATEŞLİ ve isyancı Latin Amerika ruhunun Meksika’daki yansıması olan sol Zapatista hareketinin lideri Subkomandante Marcos, tabloid nitelikli ‘Quien’ dergisine kapak oldu. Marcos’un dergi kapağı olması, sosyalist ve yerli halkların savunucusu olan Zapatista Ulusal Kurtuluş Ordusu’nun da, ülke çapında yeni bir kampanya başlattığı döneme rastladı. Marcos, Quien’in kapağında, her zaman olduğu gibi, kahverengi gözlerini çevreleyen kayak maskesi ve ağzından hiç çıkarmadığı piposuyla yer aldı.

Yazıya, ‘Marcos’un Gizli Aşkı’ başlığı verilirken, 48 yaşındaki isyancı sosyalist lider ‘balta girmemiş ormanların seks sembolü’ olarak tanıtıldı. Dergideki aynı yazıda, Zapatista önderi Subcomandante Marcos’un, gazeteci Gloria Munoz Ramirez ile aşkı anlatıldı.

Ramirez, sol eğilimli Le Jornada için çalışıyordu. Ramirez, 1996’da, başkenti terk ederek, güneydeki Chiapas bölgesinde faaliyet gösteren Zapatista hareketine katıldı. Ramirez-Marcos çiftinin bir oğlu var. Marcos’un gerçek kimliği bilinmiyor. Ancak, eskiden başkent Mexico City’de bir üniversite hocası olduğu ileri sürülüyor. Ramirez, iki yıl önce de Zapatista hareketi ile ilgili bir kitap yazmıştı. Zapatista hareketi, Chiapas’taki 1994 ayaklanmasına da öncülük etmişti. Aynı dönemden beri bir ateşkes süreci devam ediyor. Zapatista hareketi, faaliyetlerini şiddete başvurmadan sürdürüyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!