Şef Clinton

Güncelleme Tarihi:

Şef Clinton
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 1997 00:00

Haberin Devamı

ABD Başkanı Bill Clinton, eşi Hillary ile cuma akşamı gittiği bir klasik müzik konseri sonunda ‘orkestra şefliği’ne soyundu. Yeni dekore edilen Kennedy Center Konser Salonu'ndaki konser sonunda sahneye davet edilen Clinton, 2.500 kişi önünde ‘The Stars and Stripes Forever’ adlı parçayı yönetti.

Beş ülkelik bir turneden sonra ilk yurtiçi konserini veren Ulusal Senfoni Orkestrası'nın konseri Mozart'ın çok sesli bir ilahisi ve soprano Kathleen Battle'in koro eşliğinde söylediği ilahilerden oluşuyordu. Konser sonunda ikinci kez sahneye davet edilen orkestra şefi Leonard Slatkin ‘Şimdi karşınızda yardımcı şefimiz, ABD Başkanı’ diye Clinton'u anons etti.

Bageti eline alan Clinton, 100'den fazla müzisyeni yönetirken salondaki dinleyiciler de alkışla tempo tuttu. Parça bittiğinde sahneye gelen Hillary Clinton şef Slatkin'e bir buket pembe gül, ve yardımcı şef Bill Clinton'a da bu buketten ayırdığı tek bir gül verdi. Clinton dinleyenleri üç kez semlamladıktan sonra sahneden indi ve elindeki gülü müzisyenlere attı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!