SDG: Sert çatışma ihtimali yüksek

Güncelleme Tarihi:

SDG: Sert çatışma  ihtimali yüksek
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2017 23:27

ABD’nin desteklediği ve terör örgütü PKK’nın Suriye kolu YPG/PYD’nin ana omurgasını oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri’nin (SDG) üst düzey yetkilisi Naser Haj Mansour, Türkiye ile aralarında sert çatışmalar yaşanması ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Mansour, “Kesinlikle bu bölgede açık ve şiddetli bir çatışma ihtimali yüksektir; özellikle SDG’nin donanımlı ve hazır olduğunu düşünürseniz. (Türk ordusu) saldırırsa kendimizi savunacağız, saldırırlarsa çatışmalar olacak” ifadelerini kullandı. Mansour, Türkiye’nin SDG’nin elindeki bölgelere saldırmasının, SDG savaşçılarını Rakka’daki cephede ön saflardan geri çekeceği için DEAŞ ile mücadeleye büyük zarar vereceğini de ileri sürdü. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), salı gecesi YPG’nin Afrin’den açtığı ateşe top ateşiyle karşılık vermişti.

468 TIR YARDIM

ABD’nin, terör örgütü DEAŞ’la mücadele kapsamında SDG’ye sağladığı askeri yardımlar son bir hafta içinde yapılan iki sevkıyatla devam etti. 21 ve 26 Haziran’da askeri araç gereç ve mühimmat taşıyan toplam 120 TIR, Irak sınırından geçerek örgüt kontrolündeki Haseke’ye girdi. Ayrıca 5 Haziran’da 60 TIR, 12 Haziran’da 20 TIR, PYD/PKK bölgesine teslimat yaptı. Anadolu Ajansı’nın haberine göre ABD Başkanı Donald Trump’ın SDG’nin silahlandırılması yönündeki kararnamesinin ardından 15 Mayıs’tan itibaren toplam 468 TIR askeri yardım gönderildi. Suriye’de PYD/PKK’nın da içinde olduğu gruplara verilecek silahlar listesinde, 12 bin adet Kalaşnikof tüfek, 6 bin adet makineli tüfek ve 3 bin 500 adet ağır makineli tüfek yer alırken, 3 bin adet Amerikan yapımı RPG-7 ve bin adet Amerikan yapımı AT-4 veya Rus yapımı SPG-9 tanksavar da yer aldığı görülmüştü. Ayrıca aynı kapsamda değişik kalibreye sahip 235 adet havan topu, 100 adet keskin nişancı tüfeği, 450 adet PV-7 tipi gece görüş dürbünü ve 150 adet kızılötesi lazer aydınlatıcı dürbünün terör örgütüne ulaşacağı ifade ediliyor. 

Haberin Devamı

PENTAGON’UN AFRİN ENDİŞESİ

DEAŞ karşıtı koalisyonun sözcüsü Albay Ryan Dillon, Bağdat’tan telekonferans yoluyla ABD Savunma Bakanlığı Pentagon’a bağlanarak gazetecilerin sorularını yanıtladı. Dillon, Türkiye’nin Afrin’deki YPG birliklerine yönelik bir operasyon hazırlığı içinde olduğu yönündeki haberlerin ABD tarafından endişeyle izlendiğini bildirdi. Albay Dillon, Rakka’nın DEAŞ’tan temizlenmesi için savaşan Suriye Demokratik Güçleri’nin (SDG) dikkatini dağıtacak her türlü gelişmenin kendileri için endişe kaynağı olduğunu söyleyerek Rakka operasyonunda sahadaki ortaklarının dikkatini dağıtabilecek bütün olasılıklara aynı gözle baktıklarını vurguladı. Dillon’ın Türkiye’nin adını anmadan “Rejimden ya da kimden gelirse gelsin SDG’nin dikkatini dağıtabilecek her durum bizi endişelendirir” ifadesini kullanması dikkat çekti. (Cansu ÇAMLIBEL/ WASHINGTON)

Haberin Devamı

AMERİKAN ÖZEL KUVVETLERİ TEL ABYAD’DA

YPG’li sosyal medya hesapları, Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinin karşısında bulunan Suriye Demokratik Güçleri’nin (SDG) kontrolündeki Tel Abyad’a ABD bayraklı silahla donatılmış araçların gelişini gösteren videolar paylaştı. Bunların Amerikan özel kuvvetleri olduğu iddia edildi. (DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!