Schumacher ile röportaj skandalı... Editörü kovdular

Güncelleme Tarihi:

Schumacher ile röportaj skandalı... Editörü kovdular
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2023 07:00

10 yıl önce geçirdiği kayak kazası sonrasında sağlık durumu sır olan Alman Formula 1 pilotu Michael Schumacher ile yapay zekâ ile yapıldığı belirtilen röportaj genel yayın yönetmenini koltuğundan etti.

Haberin Devamı

ALMAN Formula 1 efsanesi Michael Schumacher ile yapay zekâ kullanılarak yapıldığı belirtilen röportaj, Alman Die Aktuelle dergisinin genel yayın yönetmeni Anne Hoffmann’ı koltuğundan etti.

YAPAY ZEK OYUNU

2013 yılında Alplerde geçirdiği kayak kazasında ağır yaralandıktan sonra yıllardır kamuoyundan uzak evde tedavisi süren Schumacher’in durumu ilgi çekmeye devam ediyor. Die Aktuelle dergisi ise geçen hafta Michael Schumacher kapağıyla çıktı. Başlıkta ‘Michael Schumacher ile ilk röportaj’ ifadesi yer alıyor, yapay zekâ ile yapılan röportajın ‘aldatıcı bir şekilde gerçeğe yakın’ olduğu belirtiliyordu.

Röportaj metninin sonunda da aslında bu açıklamaların Schumacher’e ait olmadığı, yapay zekâ ile yapıldığı belirtiliyordu.

Schumacher ile röportaj skandalı... Editörü kovdular

Haberin Devamı

‘ASLA OLMAMALIYDI’

54 yaşındaki ünlü pilotun özel durumunu için büyük özen gösteren aile, dergiye karşı yasal hakları kullanmaya hazırlandığını açıkladı. Tepki çeken mülakatın ardından dün derginin bağlı olduğu Funke grubundan bir açıklama geldi. Funke dergiler grubunun direktörü Bianca Pohlman, söz konusu röportajın ‘tatsız ve yanıltıcı olduğunu, asla yayınlanmaması gerektiğini’ belirterek okuyucunun beklediği gazetecilik standartlarına da uymadığını kabul etti. Açıklamada, 2009 yılından bu yana Die Aktuelle’nin genel yayın yönetmeni olan Anne Hoffmann’ın görevden alındığı kaydedildi.

SAĞLIK DURUMU AİLE SIRRI

Schumacher, kaza sonrasında hiç kamuoyu önünde yer almadı. Hafıza, hareket ve konuşma problemi yaşadığı, İsviçre’nin Cenevre kentindeki evinde bakım gördüğüne dair haberler söz konusu. Eşi Corinna Schumacher, 2021’de bir belgeselde “Michael hep bizi korudu, şimdi biz onu koruyoruz” demişti. Çiftin Mick (24) isimli bir oğulları ve Gina Maria (25) isimli bir kızları var.

BAKMADAN GEÇME!