Schröder'den 'nükleer yasak' çağrısı

Güncelleme Tarihi:

Schröderden nükleer yasak çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2000 00:00

Ortadoğu gezisi çerçevesinde Mısır'ın başkenti Kahire'de bulunan Almanya Başbakanı Gerhard Schröder, Mısır'ın Ortadoğu'da kitle imha silahlarının yasaklanması önerisine destek verdiğini söyledi.
Haberin Devamı

Resmi MENA ajansına demeç veren Mısır Enformasyon Bakanı Safvat ElŞerif'e göre Schröder, Mısırlı muadili Atıf Ubeyd ile yaptığı görüşmede, nükleer silahların yayılmasını önleme anlaşmasını (TNP) imzalamayan İsrail'e anlaşmayı imzalaması için uluslararası baskı yapılması çağrısında bulunan Mısır'a destek verdi.

Batılı uzmanlar, İsrail'in yaklaşık 200 nükleer başlık üretmek amacıyla Dimona reaktörünü kullandığını belirtirken, İsrail böyle bir tesise sahip olduğunu inkar ediyor.

Mısır'daki temasları çerçevesinde, Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'le de görüşen Schröder, Arap Birliği Genel Sekreteri İsmet Abdülmecit ile de biraraya gelmiş ve Filistin topraklarındaki kanlı çatışmaları ele almıştı. Schröder, Mısır'daki temaslarının ardından Lübnan, Ürdün, Suriye, İsrail ve Filistin'de görüşmeler yapacak.

Lübnan'a gitti

Ortadoğu gezine çıkan Almanya Başbakanı Gerhard Schröder, Mısır'daki temaslarını tamamlayarak Lübnan'a gitti. Mısır'dan ayrılmadan önce Başbakan Atıf Ubeyd ile yaptığı ortak basın toplantısında, Ortadoğu barış sürecindeki yapıcı rolünden dolayı Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'e teşekkür eden Schröder, "Kendisiyle görüşmemde, geçmişte olduğu kadar aktif olarak bu rolü sürdürmesini istedim" dedi.

Schröder, Mısır'ın Arap dünyasında ılımlılığı ve uzlaşmayı desteklemeye devam etmesinin çok önemli olduğunu belirtti. Ubeyd de, konuşmasında, Ortadoğu'da adil ve kalıcı bir barışın tesis edilmesini istediklerini söyledi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!