Schaeuble de istifa etti

Güncelleme Tarihi:

Schaeuble de istifa etti
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2000 00:00

Haberin Devamı

ALMANYA'da parti bağışı skandalı, eski Başbakan Helmuth Kohl'ün halefi Wolfgang Schaeuble'nin de başını yedi. Ana muhalefet partisi Hıristiyan Demokrat Birliği'nin Başkanı Wolfgang Schaeuble, CDU/CSU Meclis Grup Başkanlığı ve CDU Genel Başkanlığı'ndan istifa etti.

Schaeuble, Nisan ayında yapılacak CDU kurultayında yeniden genel başkanlığa aday olmayacağını söyledi.

Schaeuble böylece, CDU Hessen Teşkilatı'na ait İsviçre'de açtırılan gizli hesaplardan haberdar olması nedeniyle istifa eden İçişleri eski Bakanı Manfred Kanther'ı takip etmiş oldu.

BEYAZ SAYFA

Schaeuble istifa gerekçesini şöyle açıkladı:

‘Geçmişte parti yasaları ve öngörülen saydamlıkla sürekli bir biçimde çelişkiye düşülmüştür. Bu olayların aydınlatılması güçtü, hala da güçtür. Bu durum hem parti, hem üyeleri, hem de sempati duyanlar için acı vericidir. Ama bunun alternatifi yoktur. İktidar partisine karşı, ana muhalefet partisi olarak inandırıcı bir politika yapabilmek için yeni bir başlangıcı ihtiyaç vardı. Bu nedenle istifa ettim.’

Schaeuble, Bavyeralı işadamı olarak tanıdığı Alman silah tüccarı Karlheinz Schreiber'den 100 bin dolarlık yasadışı bağış aldığını itiraf ederek Helmut Kohl'ün yol açtığı skandala ortak olmuştu.

Schaeuble'nin yerine CDU/CSU meclis grup başkanlığına, başkan vekillerinden Friedrich Merz'in seçilmesi bekleniyor. Partinin Genel Sekreteri Angela Merkel ise, Nisan ayında yapılacak CDU kurultayında favori genel başkan adayı gösteriliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!