Savunma Bakanı Güler Bağdat’ı ziyaret etti

Güncelleme Tarihi:

Savunma Bakanı Güler Bağdat’ı ziyaret etti
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2024 07:00

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) PKK terör örgütüne karşı Irak’ın kuzeyinde operasyonları sürerken, Ankara’dan Bağdat’a üst üste kritik ziyaretler gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

 

Geçen hafta MİT Başkanı İbrahim Kalın’ın ziyaret ettiği Bağdat’a bu defa Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve beraberindeki Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak gitti. Bakan Güler ve Orgeneral Gürak, Irak Başbakanı Muhammed Şiya El-Sudani ile de görüştü. Ziyaretlerin bir numaralı gündem maddesinin PKK ile mücadele olduğu bildirilirken, Türkiye’nin terörle mücadeledeki kararlılığının açıklıkla vurgulandığı aktarıldı. PKK’nın Irak için de tehdit olduğunun hatırlatıldığı görüşmelerde Ankara’nın Bağdat’a, PKK’ya karşı ortak mücadele çağrısını yinelendiği de öğrenildi. 

ANKARA’NIN BEKLENTİLERİ

Ankara özelikle Irak topraklarındaki başta Mahmur kampı ve Sincar olmak üzere terör örgütü kamplarına yönelik adım atmasını bekliyor. Ankara’nın Bağdat’tan öncelikli beklentisinin PKK’yı terör örgütü olarak kabul etmesi ve PKK’nın ülkedeki varlığını sona erdirmeye yönelik somut adımlar atması.             

 
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!