Savaş günlüğü

Güncelleme Tarihi:

Savaş günlüğü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2023 07:00

İsrail'in Gazze'ye saldırıları devam ediyor.

Haberin Devamı

IŞTİYYE: HAMAS FİLİSTİN’İN BİR PARÇASI

- Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye, Katar’ın başkenti Doha’da düzenlenen bir forumda konuştu. Iştiyye konuşmasında, “Sonunda her zaman yerli halklar ve mücadele eden insanlar kazanır ve sonunda Filistinliler kazanacak. 75 yıllık bu mücadele devam edecek” dedi. İsrail’in “Hamas’ı yok edeceğiz” söylemine de değinen Filistinli siyasetçi, bu amacın gerçekçi olmadığını belirterek, “Hamas, Filistin siyasi haritasının önemli bir parçası” ifadesini kullandı.

Savaş günlüğü

NETANYAHU’DAN ‘TESLİM OLUN’ ÇAĞRISI

- İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Hamas militanlarına “Teslim olun” çağrısında bulundu. “Savaş halen devam ediyor ama bu Hamas’ın sonunun başlangıcı” diyen Netanyahu, “Hamas teröristlerine sesleniyorum: Artık bitti. Yahya Sinwar için ölmeyin. Şimdi teslim olun” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Savaş günlüğü

DSÖ’DEN SALGIN UYARISI

- Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, işgal altındaki Filistin topraklarındaki sağlık durumuna ilişkin DSÖ Yürütme Kurulunca düzenlenen özel oturumda yaptığı konuşmasında ‘salgın hastalık’ uyarısında bulundu. Gazze Şeridi’ndeki 36 hastaneden sadece 14’ünün işler halinde olduğunun altını çizen Ghebreyesus, Sürekli daha fazla insan daha küçük alanlara taşındıkça, aşırı kalabalık, yeterli gıda, su ve barınak eksikliğiyle birleşince hastalıkların yayılması için ideal koşulları yaratıyor” diye konuştu. DSÖ lideri, ishal, sarılık, solunum yolu gibi salgın hastalık belirtilerinin de olduğunu ve bunlarla ilgili riskin yaklaşan kış nedeniyle daha da artmasını beklediklerini ifade etti.

YAHUDİ LOBİSİ REKTÖRÜ YEDİ

- ABD’nin önde gelen yüksek öğretim kurumları arasında gösterilen Pennsylvania Üniversitesi Rektörü Liz Magill, antisemitizm konusunda Kongre’de düzenlenen oturumda verdiği ifade nedeniyle gelen eleştiriler ve bağışçıların baskısı sonrası istifa etmek zorunda kaldı.

Haberin Devamı

Savaş günlüğü

Üniversitenin kampüsünde düzenlenen İsrail’e tepki gösterilerinde atılan “Nehirden denize özgür Filistin” sloganının ‘Yahudilere karşı soykırıma çağrı’ olarak nitelendiği belirtilirken Magill, söz konusu sloganın üniversite kurallarını ihlal edip etmediğine dair ısrarlı soruya, “Söylem davranışa dönüşürse taciz olabilir” cevabını vermişti. Vazgeçmeyeceğiz. Bombardımanın devam etmesi bizim için sadece bu pencereyi daraltıyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!