Sarrazin okullarda başörtüsü yasağı istiyor

Güncelleme Tarihi:

Sarrazin okullarda başörtüsü yasağı istiyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2009 15:54

Alman Merkez Bankası Yönetim Kurulu Üyesi Thilo Sarrazin'in okullarda başörtüsü yasağını istemesine tepki geldi.

Berlin Hür Demokrat Parti eğitim uzmanı Mieke Senftleben, din özgürlüğünün anayasada yazdığını ve Sarrazin'e Noel'de dinlenmesini tavsiye ederek, "Saçmalıyor" ifadesini kullandı.

Sosyal Demokrat Partili Christian Gaebler de Sarrazin'in bu önerisinin yeni, değişik ve anayasaya da uygun olmadığını belirterek, "Sarrazin'in ne yapmak istediğini anlamıyorum. Belki Frankfurt'ta canı sıkılıyordur" diye konuştu.

Berlin eyaletinin uyum ve göç sorumlusu Günter Piening de Sarrazin'in son tartışmalardan bir şey öğrenmediğini, bu ülkede din özgürlüğü olduğunu ifade ederek, Sarrazin'in anayasaya bakmasını tavsiye etti.

İslam Konferansı Üyesi Badr Muhammed de Sarrazin'i, "Hristiyan tarafında tehlikeli bir vaiz" olarak niteledi ve Başbakan Angela Merkel'e, kültürler çatışmasına en hızlı şekilde son verilmesi çağrısında bulundu.

Muhammed, Sarrazin ve Berlin Neukölln ilçesinin Belediye Başkanı Heinz Buschkowsky'nin açıklamalarının kışkırtıcı olduğunu kaydetti.
Hristiyan Demokrat Partili Sascha Steuer ise Sarrazin'e destek vererek, bunun doğru bir talep olduğunu savundu.

Steuer, okullarda başörtüsü takan ve spor ve yüzme derslerine gitmeyen öğrencilerin sayılarının arttığını, bunun da uyumun başarıya ulaşmadığını gösterdiğini ifade etti.

Almanya'da yaklaşık iki ay önce bir dergiye yaptığı açıklamalarda Türkleri eleştirerek gündeme gelen Almanya Merkez Bankası Yönetim Kurulu üyesi Thilo Sarrazin, bir panelde yaptığı konuşmada ve Bild gazetesinde yayımlanan açıklamasında, kız öğrencilerin başörtüsüyle derslere girmesinin yasaklanmasını isteyerek, "Ben derslerde başörtüsü takılmasını yasaklardım. Başörtüsü dini sembol değil, bir siyasi semboldür. Bir erkeğin kadının üzerindeki gücünü temsil eden bir sembol" demişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!