Sarkozy'nin partisinden İslam çalıştayı

Güncelleme Tarihi:

Sarkozynin partisinden İslam çalıştayı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2015 19:49

Eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin liderliğini yaptığı Cumhuriyetçiler Partisi, "Fransa'da İslam ve Fransa'nın İslamı" konulu çalıştay düzenledi.

Haberin Devamı

Başkent Paris'teki parti merkezinde yapılan çalıştaya belediye başkanları, milletvekilleri, parti üyeleri, akademisyenler, Fransa İslam Konseyi (CFCM) Başkanı Dalil Ebubekir'in de aralarında bulunduğu Müslümanlara ait derneklerin temsilcileri ile Musevi ve Katoliklere ait derneklerin yetkilileri katıldı.

AA muhabirine çalıştayla ilgili bilgi veren Fransa İslam Konseyi Başkan Yardımcısı Ahmet Oğraş çalıştayda taraflar arasında fikir alışverişi yapıldığını kaydetti.


CFCM üyelerinin toplantıya siyasi baskılardan dolayı katılmak durumunda kaldığına işaret eden Oğraş, görüşmelerden somut anlamda bir sonuç çıkmadığını belirtti. Oğraş, Sarkozy'nin çalıştayı seçim kampanyaları için kullandığını söyledi.


Cumhuriyetçiler Partisi içinde İslam'la ilgili bir toplantı yapılmasına itirazlar yükseldiğini de hatırlatan Oğraş, Sarkozy'nin niyetinin hem İslam karşıtlarının hem de Müslümanların oyunu kazanmak olduğunu ifade etti.

Haberin Devamı


İslamofobiye Karşı Gözlemevi Başkanı Abdullah Zekri ise daha önce toplantıyı boykot edeceğini açıklamıştı.


Zekri, çalıştay öncesi yaptığı açıklamada görüşmelere katılan dernek temsilcileri için, "İslam'ın damgalanması anlamını taşıyan bu toplantıya katılanlar Fransa'daki Müslümanlara ihanet ediyorlar" ifadesini kullandı.


Abdullah Zekri, Sarkozy'nin toplantıya katılmak istemeyenlere "2017 seçimlerinde olmayacağımı mı düşünüyorsunuz?" diyerek baskı yaptığını öne sürdü.


Fransa Yahudileri'nin Hahambaşı Haim Korsia ise Fransız basınına yaptığı açıklamada, çalıştayın kapsamının kendi talepleriyle sadece İslam'ı değil bütün dinleri de ilgilendirecek şekilde genişletildiğini belirtti.


Fransa Piskoposluğu'ndan yapılan yazılı açıklamada ise Hristiyanların çalıştaya yalnızca İslam'ın değil genel olarak dinin konumunu konuşmak üzere katıldıkları bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!