Sarkozy, Sosyalist Parti’yi dinamitliyor

Güncelleme Tarihi:

Sarkozy, Sosyalist Parti’yi dinamitliyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2007 00:00

Fransa’da cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturduktan sonra muhalefetteki Sosyalist Parti’nin önemli isimlerine yeni yönetimde görev veren Nicolas Sarkozy, seçimlerde rakibi olan Segolene Royal’in sözcüsü Jack Lang’ı da ayartmayı başardı.

Seçimlerde Sarkozy için "Fransız Bush" yakıştırmasını yapan Jack Lang, partisinden istifa ederek Sarkozy’nin oluşturduğu anayasa komisyonunda görev almayı kabul etti.

Sarkozy daha önce Sosyalist Partili Bernard Kouchner’i dışişleri bakanı, Fadela Amara’yı kentleşmeden sorumlu bakan yapmış, Dominique Strauss-Kahn’ı ise Uluslararası Para Fonu IMF’in başına aday göstermişti. Eski kültür ve eğitim bakanı olan Jack Lang (67), Fransız kurumlarının modernleştirilmesi için oluşturulan komisyona katılma kararı alarak partisinden istifa etti.

Sarkozy de Sosyalistleri saflarına katmaktan memnun olduğunu gizlemiyor. Brüksel’deki bir AB toplantısında, "Bu heyette görev alan Sosyalist olmayan tek kişi benim" diye şaka yapmıştı. Le Journal du Dimanche’a verdiği röportajda "Tüm Fransızların cumhurbaşkanı olmak benim için bir takıntı" demişti. Muhafazakar Le Figaro da Sarkozy’nin Sosyalist Parti’yi "dinamitlemekten" büyük zevk aldığını yazdı. Bir köşeyazısında "Sarkozy, tuğla tuğla yıkıyorsa bir parti nasıl yeniden inşa edilir? Şoke olan Sosyalistler parçalanıyor, kavga ediyor, birbirlerini ispiyonluyorlar" yorumu yapıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!