Sarko’nun sırrı

Güncelleme Tarihi:

Sarko’nun sırrı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2007 00:00

Fransa’da cumhurbaşkanlığı yarışında önde giden Halk Hareketi Birliği’nin adayı (UMP) Nicolas Sarkozy’nin niye Türk karşıtı olduğu anlaşıldı.

Macar tarihçi Sandor Mosony’ye göre, 17. yüzyılın başlarında Macaristan Kralı 2’nci Ferdinand döneminde, Osmanlılara karşı savaşan ve büyük kahramanlıklar gösteren Sarkozy ailesi, asalet unvanı, şövalye arması ve küçük bir şato ile ödüllendirildi.

İLK turu 22 Nisan’da yapılacak Fransa’daki cumhurbaşkanlığı seçimlerinin favori adayı Nicolas Sarkozy’nin her fırsatta niye Türkiye’nin AB üyeliğine karşı çıktığını merak edenlere yanıtı, Macar tarihçi Sandor Mosony verdi.

Fransa Cumhurbaşkanı adayı Sarko’nun geçmişini araştırmak için babası Pal Sarkozy’nin Macaristan’da doğduğu köy olan Allatyan’a giden gazeteciler, tarih profesörü Sandor Mosony’den aldıkları bilgileri yayınlamaya başladılar. Prof. Mosony, 17. yüzyılın başlarında Macaristan Kralı 2’nci Ferdinand döneminde, Osmanlılara karşı savaşan ve büyük kahramanlıklar gösteren Sarkozy’lerin ödüllendirildiğini açıkladı.

Macar Kralı 2’nci Ferdinand tarafından asalet unvanı ve şövalye arması ile ödüllendirilen Sarkozy’lerin köyü Allatyan’da bir şato sahibi de olduklarını da anlatan tarihçi Mosony, Sarkozy’lere ait şatonun 2’nci Dünya Savaşı’ndan sonra komünistler tarafında devletleştirilerek yıkıldığını açıkladı.

Sarkozy’nin annesini terk eden baba Pal Sarkozy’nin halen parmağında taşıdığı yüzükte bulunan küçük ve kılıç taşıyan arslan kazımasının "Türklere karşı gösterilen kahramanlığa karşılık" 1628 yılında verilen şövalye armasını temsil ettiğini belirten Macar tarihçi, Sarkozy’nin Türk düşmanlığı, Fransız katedralleri, Haçlılar ve Şarlken’den sık sık söz etmesini tarihten gelen aile özelliklerine bağlıyor.

Öte yandan, 2’nci Dünya Savaşı öncesinde Macaristan’dan Fransa’ya göç eden baba Pal Sarkozy’nin küçük yaşta kendisini ve Yunan Yahudisi olan Fransız vatandaşı annesini terketmesini affedemeyen Fransa Cumhurbaşkanı adayı Nicolas Sarkozy’nin yaşayan babası ile görüşmediği bildiriliyor.

Pedofil olunmaz doğulur

NICOLAS Sarkozy’nin "Pedofil olunmaz, doğulur" diyerek sübyancılığı genetik bir zemine taşıması uzmanların tepkisine yol açtı. "Philosophie Magazine" isimli felsefe dergisine konuşan Sarkozy, hem kiliseden hem de filozoflardan tepki aldı. Sarkozy’nin bu sözleriyle ’değişimi’ reddettiği öne sürülürken cumhurbaşkanı adayı eleştirilere şu yanıtı verdi; "Yüzde kaçı doğuştandır, yüzde kaçı sonradan olmadır? Yanıtı bilmiyorum, en iyisi tartışmak, hemen kapıyı kapatmamaktır." Sarkozy, dergiye yaptığı açıklamada, "Bende şöyle bir düşünce eğilimi var; insan pedofil olarak dünyaya geliyor ve biz patolojik olarak bunun tedavisini bilmiyoruz. Her yıl Fransa’da ebeveyninden kötü muamele görmemesine rağmen 1200 ile 1300 genç intihar ediyor. Bu genetik bir şey, ardında kırılganlık ve acı var" diyor.

Seçim yarışı başladı

FRANSA’da önceki gün cumhurbaşkanlığı yarışı resmen başladı. 12 adaydan 4’üne ikinci tur için şans tanınırken, adayların sloganları ve anketlerdeki oranları şöyle:

 Sosyalist Parti adayı Segolene Royal: Çocuk da yaparım kariyer de. (yüzde 28-30) 

Halk Hareketi Birliği adayı Sarkozy : Reformlar benden sorulur. (yüzde 22-26)

 Fransa Demokrasi Birliği adayı François Bayrou: Sağı ve solu birleştireceğim. (yüzde 20)

 Ulusal Cephe adayı Jean-Marie Le Pen: Orijinali varken kopyasını seçmeyin. (yüzde 13-16)
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!