Sarko’dan pabuçlarını ödünç mü aldı

Güncelleme Tarihi:

Sarko’dan pabuçlarını ödünç mü aldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2010 00:00

Rusya Devlet Başkanı Dmitriy Medvedev’in ABD’de California Valisi Arnold Schwarzenegger ile yaptığı görüşmesinin ardından Rus basınında ‘Başkan’ın boyu mu uzadı” tartışması başladı. Medvedev’in tıpkı Fransa lideri Sarkozy gibi topuğu gizli ayakkabı giydiği öne sürüldü.

Haberin Devamı

MEDVEDEV-ARNOLD BULUŞMASI

HAMBURGER KARDEŞLİĞİ

“SVOBODNAYA Presa” internet sitesi “Medvedev Schwarzenegger’e ulaştı” başlığı ile yayınladığı haberde “Terminatörden 23 cm daha kısa boylu olan Medvedev tüm fotoğraflarda aynı boydaymış gibi nasıl çıkar” sorusunu sordu ve yanıtını yine kendisi verdi.

Rusya’da devlet yöneticilerinin gezilerde resimlerini çeken usta fotoğrafçı Konstantin Kutsilo’dan boy uzatmanın sırrını soran gazete şu yanıtı aldı: “Fotoğraf çekmek bildiğiniz gibi bir sanattır. Boyu kısa olan bir obje değişik çekim taktikleriyle boyu uzun gösterilebilir. Bunlardan birisi çökerek çekim yapmak.

Ama benim bildiğim Medvedev yüksek topuklu ayakkabı kullanıyor. Yanılmıyorsam dıştan bakıldığında adama 7 santim boy ekliyor. Medvedev’in ayakkabısının dıştaki 7 cm’nin yanı sıra içinde de gizlenmiş 2 santimetrelik yüksek tabanı var. Böylece 162 cm boyundaki Dmitriy Medvedev 171 cm oluveriyor.

Rusya Devlet Başkanı Medvedev aslında Başbakan Vladimir Putin’den bile kısa. California Valisi Arnold Schwarzenegger’in boyu ise 188 cm. Demek geride kalan 10 santim çekimi gerçekleştiren fotoğrafçının ustalığı. Zaten Putin 2000 yılında Rusya’nın başına geçtiğinde yepyeni bir uygulama başlatılmıştı.”

Muhabirlere kısa boy şartı

“Putin’in çekimlerini yapan fotoğrafçıların kısa boylu olması şartı getirildi. Çünkü koşuşturma sırasında uzun boylu muhabir diz çökene kadar kadraj kaçıyor. Zaten resimler elemeden geçtikten sonra yayına veriliyor. Medvedev, Fransa lideri Sarkozy ile bir araya geldiğinde de boyları aynı”.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!