Şampiyonun ölüm Şovu

Güncelleme Tarihi:

Şampiyonun ölüm Şovu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2007 00:00

Ohio’da bir gösteri sırasında binlerce seyirci önünde uçağı yere çakılan dünyanın en iyi akrobasi pilotlarından Jim LeRoy hayatını kaybetti.

Jim LeRoy fotoğrafları için tıklayın...

Spiral dönüş

Uluslararası müsabakalarda iki şampiyonluk ödülü sahibi olan dünyanın en iyi akrobasi pilotlarından Jim LeRoy (46), Dayton Uluslararası Havaalanı’nda yılda bir kez düzenlenen uçuş gösterileri sırasında, bir başka uçakla birlikte havaya duman izleri çizerek spiral şeklinde dönerlerken yere çakıldı. Seyirciler şok içinde suskunluğa bürünürken LeRoy’un uçağı alevler içinde kaldı.

Yolda öldü

İtfaiye araçlarının gelmesi bir dakika bile sürmedi ancak pilot kabini kesilerek çıkartılabilen pilot LeRoy’un vücudu yanıklar içindeydi. LeRoy, Miami Valley Hastanesi’ne götürülürken yolda öldü. Havaalanı İtfaiye Şefi Mark Carpenter, çapraz bir açıyla yere düşen uçağın 300 metre sürüklendiğini ve bu arada alevler ve dumanlar çıkardığını söyledi.

En renkli pilot

Eski deniz piyadesi Jim LeRoy, akrobasi pilotluğuna 1997’de başladı. 2002’de Uluslararası Hava Gösterileri Konseyi tarafından verilen Art Scholl ödülü, 2003’te de World Airshow News tarafından verilen Bill Barber ödülü alan LeRoy için, "Dünyanın en renkli ve yüksek becerili pilotlarından" deniliyordu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!