Şam'da askeri üsse büyük saldırı

Güncelleme Tarihi:

Şamda askeri üsse büyük saldırı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2013 09:45

Suriye'de Esad rejimine karşı savaşan İslamcı gruplardan El Tevhid Tugayları'nın lideri Abdulkadir Salih, Halep'e düzenlenen bir hava saldırısında yaralandıktan sonra getirildiği Türkiye'de hayatını kaybetti. Bu olaya misilleme olarak yapıldığı tahmin edilen saldırıda ise başkent Şam'daki bir askeri üs hedef alındı. Patlamada dördü general 31 asker öldü.

Haberin Devamı

El Tevhid'den yapılan açıklamada, "Abdulkadir Salih'in şehit olduğu" ifade edildi. Gaziantep'teki bir hastanede öldüğü bildirilen Salih perşembe günü düzenlenen saldırıda yaralanmıştı.

Suriye'deki iç savaşın ilk aylarından bu yana kırsaldaki muhalifleri temsil eden Salih, bölgedeki silahlı muhalifleri bir araya getirerek, Tevhid Tugayı'nı kurmuştu. Anadolu Ajansı’nın haberine göre, Esad rejimi tarafından Salih'in başına 200 milyon dolar ödül konmuştu.

Salih’in ağır yaralandığı saldırıda El Tevhid Tugayları İstihbarat Şefi Ebu Tayyip ölmüştü.

BAŞINA ÖDÜL KONULAN ÖSO KOMUTANI SALİH, GAZİANTEP'TE ÖLDÜ

ORDU DA BÜYÜK KAYIP VERDİ
Suriye'nin başkenti Şam yakınlarındaki bir askeri üsse dün akşam saatlerinde düzenlenen bombalı saldırıda ise dördü general rütbesinde 31 kişi hayatını kaybetti. AFP saldırının, Suriye ordusunun Şam ve Halep yakınlarındaki muhalif hedeflere yönelik baskınlarına bir misilleme olduğunu ifade etti.

Haberin Devamı

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi Direktörü Rami Abdulrahman, "Harasta'da bulunan nakil üssüne düzenlenen saldırıda bina yıkıldı, aralarında üç general ve bir tuğgeneral de bulunan 31 asker hayatını kaybetti" dedi.

Saldırıyı Özgür Suriye Ordusu şemsiyesi altındaki Şam Kalkanı Tugayı üstlendi. Örgüt ayrıca saldırıyla ilgili bir videoyu da YouTube'da paylaştı. Videoda, saldırının hedefindeki binanın büyük bir patlamanın ardından yerle bir olduğu görülüyor.

BİNA BÖYLE YERLE BİR OLDU

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!