Sahilleri yaratıklar işgal etti

Güncelleme Tarihi:

Sahilleri yaratıklar işgal etti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2007 12:06

Son zamanlarda Akdeniz'de görülen Hint denizi canlılarının ardından bu kez İngiltere sahilleri, yabani deniz canlılarının istilasına uğradı. Uzmanlar, yerel canlı türlerinin büyük tehdit altında olduğunu duyurdu.

Haberin Devamı

İngiliz sahillerinde zebra midyesi, Çin yengeci ve iğneli denizanaları gibi yabani türlerin sayısı her geç gün artarken yerel türler yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Sayıları artık onbinlerle ifade edilmeye başlayan yabani türler, doğal yaşam sistemini tehdit ediyor. Uzmanlara göre bu canlılar, larva olarak İngiltere sahillerine gelip, yaşama tutunuyor. Özellikle midye ve yengeçler, nehir yataklarına büyük zarar veriyor. Bu durumun önüne geçilmemsi halinde ekolojik denge altüst olacak ve balıkçılık büyük bir darbe alacak.

AKDENİZ'DE DENİZANASI İSTİLASI

Geçen yıl da Cebelitarık Boğazı'ndan Akdeniz'e giren milyonlarca dev denizanası İspanya açıklarını istila etmiş, sadece bir günde 500'e yakın kişiyi çarpmıştı. “Cara bela Portuguesas” adı verilen denizanalarının çok zehirli ve tehlikeli olduğ uyarısında bulunan uzmanlar, ölü bile olsa denizanaları ile temasta bulunulmamasını istemişti. Sadece İspanya sahilleri, 60 milyon denizanasının akınına uğramıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!