Safariden dönerken ailesini kaybetti

Güncelleme Tarihi:

Safariden dönerken ailesini kaybetti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2010 00:00

Trablus’ta düşen 103 kişinin öldüğü uçaktan sağ çıkan 9 yaşındaki Hollandalı çocuğun, anne, baba ve kardeşiyle safariden döndükleri ortaya çıktı.

Haberin Devamı

LİBYA’nın başkenti Trablus’ta önceki gün 103 kişinin öldüğü uçak kazasından kurtulan tek kişi olan Hollandalı mucize çocuğun kimliği belli oldu. Sadece ismi açıklanan dokuz yaşındaki Ruben; 11 yaşındaki ağabeyi Enzo, annesi Trudy (41) ve babası Patrick (40) ile birlikte Güney Afrika’daki safariden dönüyordu. Ancak anne-babasının bakır evlilik (12.5 yıl) yıldönümlerini kutlamak için çıktıkları rüya tatil, uçağın inişe metreler kala yere çakılmasıyla kâbusa döndü.
Hollanda yasta
Uçağın düşmesiyle yere savrulan daha sonra kurturma ekipleri tarafından bulunan Ruben kaldırıldığı hastanede nereli olduğunu soran doktorlara “Hollanda, Hollanda” diye yanıt verecek gücü topladı. Dün Hollanda’dan kendisini ziyarete gelen dayısı ve halasına gülemseyebilen Ruben’e ailesini kaybettiği söylenmedi. Doktor Sıddık ben Dilla Ruben “Düne göre daha iyi. Konuşmaya başladı, yemek istedi” dedi. Libya basınına konuşan Ruben’in büyükannesi An van de Sande durumu anlayamadıklarını söyleyerek “Film gibi” dedi.
70 vatandaşını kaybeden Hollanda Dışişleri Bakanlığı 6 kişilik ekibin uçak kazasını araştırmak için kaza bölgesine gittiğini açıkladı. Bayraklar yarıya indirildiği Hollanda’da siyasi partiler 9 Haziran’daki parlamento seçimleri için yürüttükleri kampanyaları askıya aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!