Saddam: Ayaktayım

Güncelleme Tarihi:

Saddam: Ayaktayım
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 1999 00:00

Haberin Devamı

Irak lideri Saddam Hüseyin dün Baas Partisi'nin iktidara gelişinin 31'inci yıldönümü nedeniyle televizyondan yaptığı konuşmada, Batı'ya, ‘Hálá güçlüyüm, ayaktayım’ mesajı verdi. Irak lideri ABD ve İsrail'in bütün gayretlerine rağmen halkının büyük bir direniş gösterdiğini belirterek, ‘Irak halkı siyonistlere ve Amerikalı zalimlere karşı büyük bir mücadele vermektedir. Ortadoğu’da barış diyorlar. Ortadoğu'da barışın tek yolu İsrail'in Filistin'den atılmasıyla gerçekleşir' dedi.

Saddam Irak televizyonundan yayınlanan bir buçuk saatlik konuşmasında, petrol zengini Arap ülkelerine de çağrıda bulunarak ABD'ye karşı cephe oluşturulmasını istedi. Saddam, petrol üreticisi ülkelerin ‘petrol silahını ele almak ve Amerikan egemenliğinden kurtulmak için’ işbirliği yapmaları gerektiğini söyledi.

Gözler Fischer'de

ANKARA'da, Türk ve yabancı diplomatik çevrelerde tüm gözler önümüzdeki hafta Türkiye'ye gelecek olan Alman Dışişleri Bakanı Joschka Fischer'in ziyaretine çevrildi.

Aralık'taki Helsinki Zirvesi'nde AB'nin genişleme sürecine son nokta konulacağı için Fischer'in temasları sonrasında, Türkiye'nin de Finlandiya'da aday ülke olarak açıklanıp, açıklanmayacağına dair ilk sinyallerin alınması bekleniyor.

Beraberinde 10 kişilik bir heyetle Türkiye'ye gelecek olan Fischer için hem Türk, hem de Alman tarafında hazırlıklar tamamlandı. 21 Temmuz'da İstanbul'a gelecek olan Fischer, burada Dışişleri Bakanı İsmail Cem, Almanya'nın İstanbul Başkonsolosu Christiane Geissler-Kuss ve Rusya'da büyük yatırımları olan ünlü bir Türk işadamı ile ‘‘Özel olarak’’ görüşecek. Alman Bakan'ın resmi ziyareti ise 22 Temmuz'da Ankara'da başlayıp aynı gün sona erecek.

Barak 15 ayda barış umuyor

ORTADOĞU barış sürecinin ilerletilmesine yönelik olarak ABD'de kritik temaslarda bulunan İsrail'in yeni Başbakanı Ehud Barak'ın, 15 ay içinde Suriye, Lübnan ve Filistin ile barış anlaşmalarına ulaşma umudunu taşıdığı bildirildi.

Barak'ın heyetinde yer alan üst düzeyde bir yetkili, gazetecilere yaptığı açıklamada, ‘‘Başbakan'ın aklında yaklaşık 15 aylık bir süre var. Barak, bu zaman içinde Suriye, Lübnan ve Filistinlilerle yapılacak görüşmelerin sonucunun hemen hemen ortaya çıkacağına ve bu sonuçların olumlu olacağına inanıyor’’ dedi. Başkan Clinton ve Dışişleri Bakanı Madeleine Albright ile görüşmelerinden sonra gazetecilere açıklama yapan Barak ise, ‘‘İsrail'in kaderini etkileyecek kararlar almanın eşiğinde bulunduğunu, bunu yaparken de çok dikkatli olacağını’’ söyledi.

Dazlaklar Türklere saldırdı

Almanya'nın Salzgitter kentinde Türklerle dazlaklar arasında kavga çıktı, kavgayı ayırmaya çalışan biri kadın 5 polis memuru ile bir Avusturyalı turist kadın yaralandı. Salzgitter polisi 30'ar kişilik gruplar arasında çıkan kavganın büyümeden yatıştırıldığını ve kavga eden 10 dazlak ile 2 Türk'ün gözaltına alındığını bildirildi. Başına şişe isabet eden kadın polisin alnına dikiş atıldı. Kavganın çıkış sebebinin bilinmezken, kavgaya karışan dazlak veya Türklerden kaç kişinin yaralandığı ise belirtilmedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!