Saddam ABD'yi PlayStation ile vuracak

Güncelleme Tarihi:

Saddam ABDyi PlayStation ile vuracak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2000 00:00

Haberin Devamı

Irak lideri Saddam Hüseyin'in PlayStation 2 konsüllerini birleştirerek yaptığı süper silahlarla ABD'yi vurmaya hazırlandığı iddia edildi. Saddam'ın bu projesi yüzünden oyun konsüllerini üreten Japonya'nın etekleri tutuşmuş, ABD ise soruşturma başlatmış.

Irak lideri Saddam Hüseyin'in Sony'nin ürettiği PlayStation 2 oyunlarının bilgisayarlarını kullanarak süper silah kompütürü geliştirdiği iddia edildi. İnternet Gazetesi WorldNet'e göre, Saddam, 4 bin adet PlayStation 2 ile ABD'ye kafa tutmaya hazırlanıyor. FBI ise olayla ilgili soruşturma başlattı.

Japon Sony şirketi, PS-2 oyununu ilk kez geçen Mart ayında piyasaya sürdü. PS-2 konsüllerinde hem oyun oynanabiliyor, hem DVD izlenebiliyor, hem de CD dinlenebiliyor. Hatta gelecekte bu konsüllerle internete girmek bile mümkün olacak. PlayStation 2, Japonya'dan sonra ABD ve Avrupa'da da piyasaya çıkar çıkmaz yok sattı.

Meğerse PlayStation sıkıntısının ardında Saddam varmış. PlayStation bilgisayarlarının süper silahları kontrol edebilecek güçte olduğunu duyan Saddam, PS-2'lerin peşine düşmüş. Irak ajanları, 3 ay içinde yaklaşık 4 bin adet PlayStation-2 konsülünü yasadışı yollardan ülkeye sokmuş. Böyle olunca da uluslararası ambargo çerçevesinde Irak'a oyun satması yasak olan Japonya'nın eteği tutuşmuş.

Çünkü PlayStation 2'nin elektronik parçaları kolaylıkla askeri amaçlı kulanılabilirmiş. Elektronik oyun üniteleri farklı şekilde bir araya getirildiğinde kolaylıkla bir füzeye komuta edebilirmiş. WorldNet Gazetesi'ne açıklama yapan bir kaynak, ‘Bu sistemin uygulamaları potansiyel olarak korku verici. Bu konuda danıştığım bir uzman, 12 ile 15 PlayStation’u bir araya getirdiğinde Iraklıların pilotsuz uçağı yönetebileceğini söylüyor' diyor.

PS konsüllerinin elektronik üniteleri birbirine bağlanarak, bilgisayarların gücünün artırabiliceği, bu sayede uzun-menzilli, hatta nükleer silahların tasarlanıp, kontrol edilebileceği iddia ediliyor.

WorldNet Gazetesi'nin bu haberi sansasyon koksa bile, yine de soru işaretlerine neden oluyor. Çünkü WorldNet, haberi ABD Savunma İstihbarat Raporu'na dayandırıyor ve FBI'ın bu konuda soruşturma başlattığını iddia ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!