Sabine, belediye başkanını gaylikten vazgeçirir mi

Güncelleme Tarihi:

Sabine, belediye başkanını gaylikten vazgeçirir mi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2002 01:54

Berlin'in eşcinsel Belediye Başkanı Klaus Wowereit'in ünlü sunucu Sabine Christiansen ile dans ederken fotoğraflarının yayınlanması Almanya'da eşcinsellik tartışması başlattı.

Almanya'nın ünlü sunucularından Sabine Christiansen'in Berlin'in eşcinsel Belediye Başkanı Klaus Wowereit ile dans ederken çekilen sarmaş dolaş fotoğrafları kamuoyunda yoğun tartışma başlattı. Almanya şimdi ‘‘bir kadın, bir erkeği eşcinsellikten vazgeçirebilir mi’’ diye soruyor.

Alman birinci TV kanalının kadın sunucusu Sabine Christiansen son dönemde davetlere Klaus Wowereit ile katılmaya başladı. En samimi kız arkadaşıyla kendisini aldatan kocasından kısa bir süre önce ayrılan Sabine Christiansen'in bir de Klaus Wowereit ile sarmaş dolaş dans etmesi fısıltı gazetesini harekete geçirdi. ‘‘İkisi birbirine ne kadar çok yakışıyor, Wowi eşcinsel olma ne iyi olurdu’’ yorumları yapıldı.

Ancak hemen her fırsatta eşcinselliğinden mutluluk duyduğunu söyleyen ve halk arasında ‘Wowi’ olarak adlandırılan Wowereit, yedi yıldır erkek sevgilisi Jörn Kubicki ile birlikte yaşıyor. Bu nedenle ‘Sabine Christiansen, Wowi'yi heteroseksüel hayata geri döndürür mü’ sorusu Alman basınında tartışmaya açıldı.

Alman Bild gazetesi ‘Bir kadın eşcinsel erkeği geri döndürür mü’ sorusunu araştırdı. Gazete genelde bunun mümkün olmadığını, ancak bazı şartlar altında gerçekleşme imkanı bulunduğunu yazdı. Eşcinsel erkeğin tabi cinsiyetine geri dönebilmesi için gerekli şartlar ise şöyle sıralandı:

‘‘Üç yıl boyunca yalnız bir adada yaşar ve erkek organı görmezse, erkek arkadaşı tarafından terkedilir ve yalnız yaşayabileceğini öğrenirse.’’

Öte yandan eşcinsel erkeklerin kadınlarla arkadaşlık etmekten çok hoşlandıkları ve kadınlara karşı kız kardeş duygusuyla yaklaştıkları belirtildi. Her eşcinsel erkeğin en iyi arkadaşının bir kadın olduğuna dikkat çekildi. Ayrıca eşcinsel erkeklerin de zaman zaman kadınlarla cinsel ilişkiye girdiği, her üç eşcinsel erkekten birinin kadınlarla cinsel ilişkiyi tanıdığı belirtildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!