Sabah 7 Hareketi üyelerinin cezalandırılması protestosuna polis müdahalesi

Güncelleme Tarihi:

Sabah 7 Hareketi üyelerinin cezalandırılması protestosuna polis müdahalesi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2013 18:55

Mısır'da 'Sabah 7 Hareketi' üyesi kız öğrencilere verilen ağır hapis cezalarının protesto edildiği gösterilere güvenlik güçleri müdahale etti.

Haberin Devamı

'Darbe Karşıtı Öğrenciler' grubunun, verilen cezaları protesto için gösteriler düzenlenmesi çağrısı üzerine başta üniversiteler olmak üzere ülke genelinde darbe karşıtları sokaklara döküldü. Kahire, İskenderiye ve diğer şehirlerde düzenlenen gösteriler, polisin sert müdahalesiyle karşılaştı.

SABAH 7 HAREKETİ'NE VERİLEN CEZALARA PROTESTOLU KARŞILIK / FOTO GALERİ

Kahire Üniversitesi öğrencilerinin Dokki yerleşkesinde başlayan gösterisinin kampüs dışına taşması üzerine güvenlik güçleri, göz yaşartıcı gaz kullanarak karşılık verdi. Güvenlik güçlerinin saçma atan silahlar kullandıkları da ifade edildi. Öğrenciler üniversite yerleşkesine geri dönmek zorunda kalırken, güvenlik güçlerinin kampüs içinde de müdahaleye devam ettiği belirtildi.

'Sabah 7 Hareketi' üyelerinin yargılanıp mahkum edildiği kuzeydeki İskenderiye Üniversitesi'nin Şatıbi yerleşkesinde de olaylar çıktı. Fakülte öğrencileri günün erken saatlerinden itibaren gösteriler düzenlerken, darbeyi destekleyen bazı öğrenci grupları protestoculara müdahale etti. Güvenlik güçleri de kalabalığa göz yaşartıcı gazla müdahale etti. Atılan gaz bombaları ve çıkan kargaşa sırasında çok sayıda öğrencinin yaralandığı öğrenildi.

Haberin Devamı

Kendilerini Sabah 7 Hareketi şeklinde isimlendiren ve her gün 07.00'de yaptıkları eylemlerle darbeyi protesto eden kız öğrenciler, 31 Ekim'de darbe karşıtı gösteri düzenlerken gözaltına alınmışlardı. Kızlara verilen ağır hapis cezaları insan hakları kuruluşları tarafından büyük tepkiyle karşılanmıştı. Öğrencilerden 14'ü, çıkarıldıkları mahkeme tarafından, “terör, izinsiz gösteri yapmak ve kargaşa çıkarmak, yasadışı örgütlere üye olmak ve örgüt propagandası yapmak” suçlamasıyla, 11'er yıl 1'er ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Yaşları 18'den küçük 7 kız öğrencinin ise ıslah evine gönderilmesi kararlaştırılmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!