Rusya'dan 'Ermenistan' çıkışı

Güncelleme Tarihi:

Rusyadan Ermenistan çıkışı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2010 00:00

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türkiye ile Ermenistan arasında imzalanan protokollerin onaylanmasını Yukarı Karabağ sorununa bağlamanın yanlış olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Rusya, Türkiye ve Ermenistan'a, tarihi yakınlaşmada ilerleme kaydetmeleri çağrısında bulundu.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ermenistan Dışişleri Bakanı Edward Nalbandyan ile Erivan'da görüşmesinden sonra düzenlenen ortak basın toplantısında, iki ülke arasında imzalanan protokollerin TBMM'de onaylanmasının, "Ermenistan'ın, Azerbaycan'la mevcut Yukarı Karabağ meselesini çözmesine" bağlanmasının doğru olmadığını belirterek, "Bence, iki konuyu suni olarak bağlamaya çalışmak doğru değildir" dedi.

Lavrov, iki ülke arasındaki ilişkilerin normalleşmesini istediklerini söyleyerek, bu ne kadar kısa sürede olursa tüm bölge için daha iyi olacağını vurguladı.

Ermenistan da Yukarı Karabağ meselesiyle protokollerin onaylanması konusunun bağlantılandırılmasını reddediyor.

Haberin Devamı

NALBANDYAN: ANAYASA MAHKEMESİNİN KARARI TÜRKİYE İÇİN İŞARET OLMALI

Ermenistan Dışişleri Bakanı Edward  Nalbandyan da, Ermenistan Anayasa Mahkemesi'nin, iki ülke arasında imzalanan "diplomatik ilişkilerin kurulması" ve "ilişkilerin geliştirilmesi"ne ilişkin  protokollerin anayasaya uygun olduğu yolundaki kararının Türkiye için "işaret"  olması gerektiğini savundu.

Nalbandyan, protokollerin Türk hükümeti tarafından Ekim  sonunda meclise  sunulduğunu hatırlatarak, "Ermenistan açısından onay sürecinin en hızlı  zamanlamayla gerçekleştiğini" söyledi. Nalbandyan, Anayasa Mahkemesinin 12 Ocakta  "olumlu bir karar aldığını", ancak Şubat sonuna kadar konuyu değerlendirme  haklarının saklı olduğunu kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!