Rusya'da uçak düştü: 145 ölü

Güncelleme Tarihi:

Rusyada uçak düştü: 145 ölü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2001 00:00


Rusya'nın Sibirya bölgesinde İrkutsk kenti yakınlarında Tu-154 tipi bir uçağın düşmesi sonucu 145 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Itar - Tass haber ajansı, Sivil Havacılık Kurumu yetkililerine dayanarak verdiği haberinde Vladivostokavia Havayollarına ait uçağın radar ekranından saat 20: 10 sularında kaybolduğunu bildirdi.

KURTULAN YOK

Haberin Devamı

Uçağın kaybolduğunun duyurulmasından bir süre sonra uçağın ekazı, Moskova'nın 4200 kilometre doğusundaki İrkutsk kentinin Budyonnovka köyü yakınlarında bulundu. Acil Durumlar Bakanlığı sözcüsü Edmund Musin, 145 kişinin bulunduğu uçağın İrkutsk kenti yakınlarında düştüğünü ve kurtulan olmadığını doğruladı

. İnterfaks Ajansı da, yerel yetkililerin, uçaktaki herkesin öldüğünün açıkladıklarını bildirdi. Bu arada RIA Haber Ajansı, görgü tanıklarının, Baykal Gölü yakınlarında meydana gelen kaza sırasında büyük bir patlama duyduklarını söylediklerini belirtti.

UÇAĞIN KARAKUTULARI BULUNDU

Düşen Vladivostokavia Havayolları'na ait Tupolev-154 tipi uçağın iki karakutusunun bulunduğu bildirildi. Acil Durumlar Bakanlığı yetkilisi Pyotr Dovgolyuk, İrkutsk kentinden telefonla yaptığı açıklamada, kazada 136 yolcu ve 9 mürettebattan kurtulan olmadığını belirtti.

MOTOR ARIZASI MI? YAKIT DEPOSU MU?

140'dan fazla kişinin hayatını kaybettiğinin sanıldığı uçak kazasının motor arızasından dolayı meydana geldiği açıklandı. Rusya Acil Durumlar Bakanı Sergei Shougu gazetecilere yaptığı açıklamada uçağın yerden 800 metre yükseklikte 3 motorununda durduğunun saptandığını söyledi. Bu arada Vladivostokavia şirketi yetkilileri kendi uzmanlarının incelemelerini sürdürdüğünü ve uçağın yakıt dağıtım sisteminde meydana gelen bir arızadan ötürü düşmüş olabileceğine dikkati çektiler.

ÜÇÜNCÜ İNİŞ GİRİŞİMİNDE ÇAKILDI

TU-154 KAZALARI
1994 125 kişi öldü
1994 160 kişi öldü
1995 97 kişi öldü
1996 141 kişi öldü

Rusya'da uçak kazaları kronolojisi

İran'da da uçak düştü
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!