Rusya'da muhalif gazeteci zorla akıl hastanesine kapatıldı

Güncelleme Tarihi:

Rusyada muhalif gazeteci zorla akıl hastanesine kapatıldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2007 15:05

Rusya'da muhalif bir kadın gazetecinin siyasi faaliyetlerinden ötürü zor kullanılarak akıl hastanesine kapatıldığı bildirildi.

Haberin Devamı

Devlet Başkanı Vladimir Putin'in muhalifi eski Dünya Satranç Şampiyonu Garry Kasparov'un Birleşik Vatandaş Cephesi hareketinin Murmansk kenti şubesinin Başkanı Elena Vassilieva, Larissa Arap adlı muhalif gazetecinin 6 Temmuzda Murmansk'da, sürücü ehliyeti için gerekli tıbbi muayeneden geçmek için bir klinikte beklerken zorla gözaltına alındığını belirtti.

Vassilieva, doktorun koridorda beklemesini söylediği Arap'ın aniden bir ambülansla gelen polis memurlarınca gözaltına alınarak, zorla götürüldüğünü kaydetti.

Bir süre bir klinikte tutulan Arap'ın geçen Perşembe kente 150 km uzaklıktaki bir akıl hastanesine götürüldüğünü belirten muhalif Vassilieva, "Onun hasta olduğunu düşünmüyoruz, hiçbir zaman kendisini kaybetmezdi. Bu Stalin usulü baskılar dönemine dönüş anlamına geliyor" diye konuştu.

Haberin Devamı

Larrisa Arap kısa süre önce akıl hastanelerinde çocuklara yönelik kötü muameleden ve Birleşik Vatandaş Cephesi'nin Hazirandaki bir gösterisinden bahseden bir makale yazmıştı.
Kasparovun kurduğu Cephe, Martta yapılacak devlet başkanlığı seçimleri öncesinde Putin aleyhinde kampanya yürütüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!