Savaş Karadeniz'e sıçradı! Rus savaş gemisi vuruldu... İşte ilk görüntüler

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2023 09:19

Ukrayna savaşı son sürat devam ederken Rusya'dan gelen haber dünyanın gündemine birinci sıradan giriş yaptı. Savaş Rusya'nın Karadeniz kıyısındaki ana limanı konumunda olan ve bir deniz üssüne ev sahipliği yapan Novorossiysk'e sıçradı. Ukrayna Rus savaş gemisinin vurulduğunu açıkladı.Bölgeden ilk görüntüler gelirken Rusya saldırı ile ilgili resmi bir açıklama yayınladı.

Haberin Devamı

Dünyanın gözü kulağı aylardır Ukrayna'dan gelen haberlerde.

Rusya Devlet Başkanı Putin'in emri ile geçtiğimiz yılın Şubat ayında başlayan savaş Ukrayna'nın doğu bölgelerinde son sürat devam ediyor.

Bir süredir Ukrayna ordusunun taarruzuna karşı savunma pozisyonuna geçen Rusya'dan gelen Haber ise dünyanın gündemine birinci sıradan giriş yaptı.

Çatışmalar Rusya'nın Karadeniz kıyısındaki ana limanı konumunda olan ve bir deniz üssüne ev sahipliği yapan Novorossiysk'e sıçradı.

Bölgeden silahlı çatışma ve patlama sesleri duyulduğu bilgisi ilk olarak sosyal medyada yer aldı.

Konu ile ilgili ilk açıklama Rusya'dan geldi. Rusya Savunma Bakanlığı, Cuma sabahı yaptığı kısa açıklamada, Rus devriye gemilerinin Karadeniz'deki liman kenti Novorossiysk yakınlarında bölgeye yaklaşan iki insansız hava aracını vurarak imha ettiğini bildirdi.

Haberin Devamı

Rus ordusu, Ukrayna kuvvetlerinin iki insansız bot kullanarak büyük bir Rus deniz üssüne ev sahipliği yapan Novorossiysk kentine saldırmaya çalıştığını, her ikisinin de tespit edildiğini ve imha edildiğini söyledi.

UKRAYNA: RUS GEMİSİNİ VURDUK

Ukrayna istihbaratı, insansız hava aracı saldırısının Rus donanma gemisine zarar verdiğini söyledi.

Savaş Karadenize sıçradı Rus savaş gemisi vuruldu... İşte ilk görüntüler

Ukraynalı bir istihbarat kaynağı, Ukrayna'nın Rusya'nın Novorossiysk limanına Ukrayna güvenlik servisi ve Ukrayna donanması tarafından gerçekleştirilen deniz uçağı saldırısında bir Rus donanma gemisine zarar verdiğini söyledi.

Söz konusu kaynak, 'Saldırı sonucunda Olenegorsky Gornyak ciddi bir darbe aldı ve şu anda muharebe görevlerini yürütemiyor' dedi.

Limanda petrol tankerlerine yükleme yapan Hazar Boru Hattı Konsorsiyumu'nun açıklamasına göre, saldırının ardından limandaki gemicilik faaliyetleri durduruldu.

Savaş Karadenize sıçradı Rus savaş gemisi vuruldu... İşte ilk görüntüler

CNN INTERNATIONAL DÜNYAYA GÖSTERMİŞTİ

Haberin Devamı

Ukraynalıların Karadeniz'de kullandığı insansız deniz araçları geçtiğimiz günlerde ilk defa görülmüştü.

Ukrayna'nın Karadeniz'de ve Kırım yarımadasında Rus filosuna saldırmak için kullandığı 'sır silah' ABD yayın organı CNN tarafından ilk kez görüntülenmişti.

YÜZLERCE KİLO PATLAYICI TAŞIYABİLİYOR

Kurşun grisi insansız Deniz Aracı yüzlerce kilo patlayıcı taşıma kapasitesine sahip ve yaklaşık 800 km uzaklıktaki hedefleri vurabiliyor.

Ukrayna tarafından tasarlanıp üretilen insansız deniz aracının uzaktan kumandalı olduğu ve saldırıların yanı sıra keşif ve gözetleme görevleri için de kullanılabileceği belirtiliyor.

2022 yılının Şubat ayında başlayan Ukrayna savaşında insansız hava araçları kilit rol oynadı ve her iki taraf için de paha biçilmez öneme sahip olduğunu kanıtladı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!