Rusya-İran nükleer görüşmlerinde ilerleme sağlanamadı

Güncelleme Tarihi:

Rusya-İran nükleer görüşmlerinde ilerleme sağlanamadı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2006 12:57

İran ve Rusya arasında, Moskova'nın ortak uranyum zenginleştirme önerisine ilişkin yapılan müzakerelerde ilerleme sağlanamadığı bildirildi.

İran'ın nükleer sorununa çözüm aramak ve ortak uranyum zenginleştirme önerileri hakkındaki ayrıntıları görüşmek üzere İran'ın başkenti Tahran'da bulunan Rusya Atom Enerjisi Kurumu (Rosatom) Başkanı Sergey Kiriyenko, temaslarını sürdürüyor.

Kiriyenko, İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Gulamrıza Agazade ile yaptığı görüşmeden sonra, “İran'ın nükleer sorununu çözmek için Moskova tarafından sunulan önerinin hala masada olduğunu, iki ülke arasındaki görüşmelerin devam edeceğini” söyledi.

Kiriyenko'nun bu açıklaması, “İran-Rusya müzakerelerinde bir ilerleme sağlanamadığı” şeklinde değerlendirildi.
Agazade de İran-Rusya arasındaki müzakere ve işbirliğinin devamından yana olduklarını belirtti.

Rusya ile işbirliğinin Buşehr nükleer santralının yapımı çerçevesinde yürütüldüğünü ifade eden Agazade, “Bu işbirliğinin geliştirilme olanağı var” dedi.

Sergey Kiriyenko'nun İran-Rusya karma ekonomik komisyon başkanı olarak da ticari ve ekonomik işbirliği konusunda görüşmeler yapacağını belirten Agazade, müzakerelerin iki taraf için de faydalı olmasını umduğunu kaydetti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!