Rusya destekli Suriye muhalefeti: ‘Kriz yeni yıla kadar çözülür’

Güncelleme Tarihi:

Rusya destekli Suriye muhalefeti: ‘Kriz yeni yıla kadar çözülür’
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2018 01:12

RUSYA’nın 2015 yılında Suriye krizine müdahale etmesinden sonra kurulan ve ‘Moskova grubu’ olarak adlandırılan muhalif grubun lideri Kadri Cemil, Suriye krizinde siyasi çözümün yeni yıla doğru bulunacağı tahmininde bulundu.

Haberin Devamı

Moskova’da Rus Dışişleri ile yürüttüğü temasların ardından RIA haber ajansına açıklamalarda bulunan Cemil, “Tahminimiz Suriye krizine siyasi çözüm yeni yıla doğru bulunacak. Birkaç ay içinde hem Şam yönetiminden, hem de muhalefet cephesinden aşırıcı unsurların devre dışı bırakılmasından sonra siyasi müzakere sürecinin rayına oturacağını düşünüyoruz” dedi.

EYLÜLDE ANAYASA
Suriye ile ilgili üç garantör ülke Rusya, Türkiye ve İran’ın katılımıyla Soçi’de yapılan son görüşmelerle ilgili de ipuçları veren Cemil, “BM Suriye Özel Temsilcisi Stafan de Mistura, eylül ayı sonuna kadar yeni Suriye anayasası üzerinde çalışmalar başlatacak komisyonu kurmaya çalışıyor. Şam rejimiyle muhalifler arasında doğrudan müzakere kapısı ancak komisyon çalışmaya başladıktan sonra mümkün olacak” ifadelerini kullandı.

 

Haberin Devamı
 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!