Rusya’da darbe korkusu: KGB’nin silahları toplatıldı

Güncelleme Tarihi:

Rusya’da darbe korkusu: KGB’nin silahları toplatıldı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 1998 00:00

Haberin Devamı

Rusya'daki ekonomik ve siyasi kargaşa karşısında, Kremlin'i darbe korkusu sardı. Gelişmeler nedeniyle FSB (eski KGB) birliklerine güvenmediği ortaya çıkan Kremlin, özel bir emirle bu kuruluş bünyesindek Terörle Mücadele Timleri'nin elindeki tüm silahları toplattı.

Sevodnya gazetesinin haberine göre, ünlü ‘‘Alfa’’ timinin kullandığı silahlar bile toplatılarak, yer altındaki depolara, demir kapılı kasalara kilitlendi. Haberde, ‘‘herhangi bir FSB görevlisinin eline silah alabilmek için, dört yerden imza getirmesi gerekiyor’’ denildi.

OLDU BİTTİ

Bu arada, Yeltsin, Rusya Parlementosu’nun üst kanadı Federasyon Konseyi'nde yaptığı konuşmanın sonunda Çernomırdin'in başbakanlığı için oylamaya gidilmesini istedi. Oylamada Çernomırdin'e 91 üye ‘‘evet’’, 17 üye ise ‘‘hayır’’ dedi. Anayasa, güvenoylamasının Duma'da yapılmasını ve Federasyon Konseyi'nde onaylanmasını öngördüğü için, bu oylamanın yasal açıdan hiçbir yaptırımı bulunmuyor. Ancak siyasi çevreler, Yeltsin'in bu yolla, Çernomırdin'i başbakan seçtirebilmek için baskı yapmayı hedeflediğini vurguluyorlar. Bu arada, Çernomırdin için dün Duma'da yapılacağı bildirilen oylama pazartesi gününe ertelendi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!