Rusya Avdivka’ya bayrak çekti

Güncelleme Tarihi:

Rusya Avdivka’ya bayrak çekti
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2024 07:00

Rus güçleri, aylar süren çatışmaların ardından geçen hafta Ukrayna’nın birliklerini çekme kararı aldığı Avdivka kasabasına Rus bayrağı çekti.

Haberin Devamı

İnternette paylaşılan videolarda Rus askerlerin bölgedeki çeşitli noktalarda Rusya bayrağını göndere çektiği görülüyor. Öte yandan Rusya Savunma Bakanlığı, bulunan kimya ve kok kömürü fabrikasının tam kontrolünün de sağlandığını duyurdu. Avdivka’nın düşüşü, Rusya’nın Mayıs 2023’te Bahmut şehrini ele geçirmesinden bu yana elde ettiği en büyük kazanım oldu. Savaş öncesinde nüfusu 32 bin civarında olan Avdivka, 2014 yılında Ukrayna’nın doğusunda geniş bir alanı kontrol eden Moskova destekli ayrılıkçılar tarafından kısa süreliğine ele geçirilmişti. Ancak Ukrayna güçleri burayı yeniden ele geçirdi ve geniş tahkimatlar inşa etti. Avdivka, Rus işgali altındaki Donetsk’in 15 kilometre kuzeyinde, Donbass sanayi bölgesinde yer alıyor.

ABD ve Avrupa Birliği’nden gelen askeri yardımların sekteye uğramasıyla cephede ciddi bir mühimmat eksikliği yaşayan Ukrayna, savaşın başlangıcındaki coşkulu havanın da kaybedilmesiyle birlikte cephede zorluklar yaşıyor. Batılı devletlerin yardımlarının etkili bir şekilde gerçekleşmemesi halinde, Rusya’nın sahada daha da ilerleyebileceği değerlendirmeleri yapılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!