Rusya 20 milyar dolarlık silah alıyor

Güncelleme Tarihi:

Rusya 20 milyar dolarlık silah alıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2009 16:04

Rusya'nın yabancı ülkelerden aldığı askeri silah ve mühimmat siparişinin 20 milyar dolara ulaştığı bildirildi.

Rus haber ajansı RİA Novosti, Rusya'nın silah satışları ile ilgilenen “Rosoboroneksport” şirketi Başkan Yardımcısı Nikolay Dimidyuk'un yaptığı açıklamada, bu siparişlerin büyük kısmının Çin ve Hindistan'a ait olduğunu söylediğini duyurdu.

Arap ülkelerinin silah siparişinin çok fazla olmadığı, bu ülkelerin daha çok Rus uçaklarıyla ilgilendiğini kaydeden Dimidyuk, Rosoboroneksport en son BMP-3M adlı tankların satışıyla ilgili bir Arap ülkesiyle anlaşma imzaladığını söyledi.

Haberde, Rusya'nın 2008 yılının ortasında yapılan hesaplamalara göre, geçen yılki silah satışlarının 8,5 milyar dolar civarında olduğu tahmin edilirken, 2007 yılındaki silah satışlarının 7,5 milyar dolar civarında olduğuna dikkati çekildi.

Öte yandan temaslarda bulunmak için Moskova gelen Bolivya lideri Eva Morales'in Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev ile bugün yaptığı görüşmenin ana gündemini de silah satışı konusu oluşturdu.

Medvedev, görüşmeden sonra yaptığı açıklamada, Bolivya'ya çok sayıda helikopter satışıyla ilgili projenin hayata geçirilmesi konusunda çalışmaların hızlandırılacağını belirterek, iki ülke arasında işbirliğinin başlıca yönünün askeri mühimmat alışverişi olduğunu kaydetti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!