Rüşvet almayan polis şöhret oldu

Güncelleme Tarihi:

Rüşvet almayan polis şöhret oldu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2009 14:05

Polisler arasında rüşvet olayların yaygın olduğu Bulgaristan'da son iki ayda 6 ayrı rüşvet teklifini reddeden bir trafik polisi şöhret oldu.

"BTV" adlı ülkenin en büyük özel TV kanalının haber bülteninde yer verdiği olay, kısa sürede ülkenin tüm medyasında manşetlere taşınınca, Hasköy Emniyet Müdürlüğünde görevli polis memuru Andon Dimitdov, kamuoyu gündeminin birinci sırasına oturdu.

Polis memuru Dimitrov'un son iki ay içinde 6 ayrı rüşvet teklifiyle karşılaştığı ve kendisine rüşvet vermeye çalışan sürücüler hakkında yasal işlem yaptığı bildirildi.
Rüşvet almadığı için bir anda üne kavuşan Dimitrov, haber ağırlıklı internet sitelerinde de "günün adamı" haline geldi. İnternet sitelerindeki okuyucu yorumlarında, "Rüşvet alan polislerin haber olması gerekirken, ülkemizde almayanlar haber oluyor. Bu utanç vericidir" yolunda ifadeler kullanıldı.

Bu arada Trafik Polis Müdürlüğünden yapılan açıklamada, nüfusu 7,5 milyon olan ülkede 2009 yılının ilk 7 ayında, trafik kurallarını çiğneyen toplam 600 bin sürücüye ceza kesildiği duyuruldu.

Başbakan Boyko Borisov da İçişleri Bakanlığına dün yaptığı ilk ziyaret sırasında, "Vatandaşla 5 ya da 20 levalık rüşvet pazarlığı yaparak bizi utandırıp rezil eden trafik polisleriyle mücadele etmemiz gerekiyor" demişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!