Rus istihbaratı, Moskova’da yeni bir terör saldırısını engelledi

Güncelleme Tarihi:

Rus istihbaratı, Moskova’da yeni bir terör saldırısını engelledi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2024 12:32

Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB), Moskova’da sinagoga yapılması planlanan terör saldırısının önlendiğini açıkladı.

Haberin Devamı

Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) tarafından yapılan açıklamada, başkent Moskova’da bulunan bir sinagoga yapılması planlanan terör saldırısının önlendiği duyuruldu.

Açıklamada, “FSB, Moskova'daki sinagogda vatandaşların toplandığı sırada terör saldırısı düzenlemeyi planlayan Orta Asya ülkelerinden 2002 doğumlu bir vatandaşın suç içerikli eylemini engelledi. Şahıs, Moskova’da bulunurken terör saldırısını gerçekleştirmek için hazırlık yaptı. Moskova'daki sinagoglardan birinin çevrelediği bölgede keşif yaptı ve ayrıca el yapımı patlayıcı üretimi için malzemeler satın aldı. Terörist, 10 Nisan'da gözaltına alınması sırasında güvenlik güçlerine ateş açtı ve etkisiz hale getirildi” denildi.

Saldırganın yaşadığı evde yapılan arama sırasında el yapımı patlayıcıların da bulunduğu belirtilirken, olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği açıklandı.

Haberin Devamı

Öte yandan, Rusya’nın Moskova bölgesindeki Crocus City Hall konser salonunda 22 Mart akşamı terör örgütü DEAŞ tarafından gerçekleştirilen saldırıda 144 kişi hayatını kaybetmiş, 150’den fazla kişi de yaralanmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!