Rus basını: ‘ABD, Türkiye’ye Patriot satacak’

Güncelleme Tarihi:

Rus basını: ‘ABD, Türkiye’ye Patriot satacak’
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2018 08:30

Rus basını Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in pazartesi gerçekleştireceği İstanbul ziyaretine saatler kala iki ülke ilişkilerinde gerilim yaşandığını iddia etti.

Haberin Devamı

‘Nezavisimaya’ gazetesi, Türkiye ile Rusya arasında varılan İdlib anlaşmasının bozulmak üzere olduğunu iddia ederek, “İdlib mutabakatı pratikte çalışmıyor. Belirlenen tampon bölgede ağır silah ve terörist örgütlerin temizlenmesi gerçekleşmediği gibi militanlar her geçen gün bölgeye daha fazla kuvvet yığıyor. Anlaşmanın iptali durumunda Rusya’nın Şam rejimine İdlib’de yardım edip etmeyeceği henüz bilinmiyor” dedi.

‘HASSAS PAZARLIK’

İki ülke ilişkilerinde diğer kritik konunun Türkiye’nin Rusya’dan alacağı S-400 uzun menzilli hava savunma sistemleriyle ilgili olduğunu da öne süren gazete, “Paris’te yapılan 1’inci Dünya Savaşı 100’üncü yıl etkinliklerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile (ABD Başkanı) Trump ciddi barışma adımları attı. İki liderin bu görüşmesinden sonra Türkiye’nin F-35 uçakları anlaşmasının devamını sağlamak için Rusya’dan S-400 alımından vazgeçerek ABD’den ‘Patriot’ füzeleri alabileceği sık sık dile getirilmeye başlandı. Nitekim Pentagon, Türkiye ile böyle bir anlaşmayı hayata geçirmek için yasal düzenlemeler hazırlıklarına başladı” görüşü dile getirildi. Yazının sonunda Putin’in İstanbul ziyaretinde milyarlarca dolar yatırılan “Türk Akımı” doğalgaz boru hattı projesini dikkate alarak Türkiye ile son derece hassas pazarlıklar yapmak zorunda kalacağı iddia edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!