Rus ajanı, Johnny Depp canlandıracak

Güncelleme Tarihi:

Rus ajanı, Johnny Depp canlandıracak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2007 00:00

Hollywood, Londra’da esrarengiz bir şekilde zehirlenerek öldürülen eski KGB ajanı Rus Aleksandr Litvinenko hakkında yapılacak film için amansız bir yarışa sahne oluyor.

Amerikan film endüstrisinin yayın organı Variety’ye göre, Warner Bros ile Columbia Pictures şirketleri arasındaki yarışta, Warner Bros., ünlü aktör Johnny Depp’in yapım şirketi için, Litvinenko’nun yaşamı hakkında yazılan bir kitabın yayın hakkını satın aldı. Eğer film çekilirse, Litvinenko’yu Depp’in canlandıracağı belirtiliyor.

Columbia Pictures ise yönetmen Michael Mann’ın yönlendirmesiyle, Litvinenko’nun dul eşinin yazdığı ve eski ajanın yaşamını anlattığı kitabı film yapmak için 1.5 milyon dolar önerdi. Kitap, Mayıs ayında çıkacak.

Litvinenko ile ilgili bir diğer projede ise ünlü aktör John Malkovich’in görev alması bekleniyor. Litvinenko’nun yazarlarından biri olduğu "Blowing Up Russia" (Rusya’yı havaya uçurmak) isimli kitapta 1999 yılında Moskova ve Çeçenistan’da meydana gelen ve 300’den fazla kişinin öldüğü saldırıların Rus Federal Güvenlik Servisi FSB’nin işi olduğu öne sürülüyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!