Rumlar Ecevit’i tutukladı

Güncelleme Tarihi:

Rumlar Ecevit’i tutukladı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 1999 00:00

Haberin Devamı

Rum kesimine sahte plakayla girdi diye...

Rumlar, Bülent Ecevit'ten 1974 Barış Harekatı'nın ‘intikamını’ aldılar. KKTC plakalı arabasıyla Güney Kıbrıs'a geçen Bülent Ecevit adlı bir Kıbrıslı Türk, Rum Mahkemesi'nde para cezasına çarptırıldı.

Rum Radyosu'nun haberine göre, Magosa Turunçlu doğumlu 25 yaşındaki Bülent Ecevit, önceki gün nişanlısı ve müstakbel kayınvalidesiyle, Türklerle Rumların bir arada yaşadığı Pile Köyü'ne gitti. Ecevit, KKTC plakalı arabasıyla Larnaka'ya geçince Rum polisi tarafından yakalandı.

Nişanlısı ve kayınvalidesi serbest bırakılırken, Ecevit, ‘sahte plakalı araba’ kullanmak suçundan tutuklandı. Dün Larnaka Kaza Mahkemesi'ne çıkarılan Ecevit, ifadesinde Larnaka'ya geçmenin yasak olduğunu bilmediğini söyledi. Ancak Ecevit, adının da etkisiyle yargıcı ikna edemedi ve 230 Kıbrıs Lirası (Yaklaşık 220 milyon lira) para cezası ödemeye mahkum edildi.

Birleşmiş Milletler Barış Gücü yetkililerinin de izlediği duruşmaya Rum gazeteleri büyük ilgi gösterdi. Rum Yönetimi KKTC'yi ‘yasa dışı devlet’ saydığı için KKTC plakasına da sahte plaka muamelesi yapıyor. 1974 Barış Harekatı'ndan sonra birçok Kıbrıslı Türk aile, çocuklarına, Bülent Ecevit adını verirken, çok sayıda aile de Ecevit soyadını almıştı. Güney Kıbrıs'ta ise, Rumlar adına bile tahammül edemedikleri Ecevit'i ‘İşgalin baş sorumlusu’ olarak kabul ediyorlar.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!