Rum lider yan çiziyor

Güncelleme Tarihi:

Rum lider yan çiziyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2008 15:17

Rum lider Hristofyas Türk tarafının tezlerinin Milli Güvenlik Kurulu açıklamalarına dayandığını iddia etti.

Haberin Devamı

Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas, “Kıbrıs Türk tarafının tezleri Milli Güvenlik Kurulu'nun açıklamalarına dayanıyor ise o zaman, üstlenilen bu yeni çabanın başarı perspektifi olmadığını aleni şekilde beyan etmek zorunda” olduklarını söyledi.

Rum radyosunun haberine göre, Hristofyas, Rum Solcu İşçi Sendikaları Federasyonunun (PEO) 1 Mayıs kutlamasında yaptığı konuşmada, “Kıbrıs Türk tarafının tezleri tamamen ve dogmatik şekilde, Türkiye'nin Milli Güvenlik Kurulu'nun açıklamalarına dayanıyor ise ki maalesef Kıbrıslı Türk lider Mehmet Ali Talat da bu tezleri tekrarladı, o zaman biz de üstlenilen bu yeni çabanın başarı perspektifi olmadığını aleni şekilde beyan etmek zorundayız” dedi.

Hristofyas, bu görüşlerini KKTC Cumhurbaşkanı Talat'a iletip iletmediğinin sorulması üzerine, “Talat'la yüz yüze görüşmemiz sırasında net bir şekilde ilettim ve kendisi bunu anladı” ifadesini kullandı.

Hristofyas, “Rum tarafı, Kıbrıslılar arasında, Türkiye'nin katalizör müdahaleleri ve karışması olmaksızın samimi ve yapıcı bir diyalogda ısrar edecek” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Talat'ın, görüşme masasına Annan planından unsurlar koyma, Rum tarafının da Kıbrıs sorununun esas yönlerini masaya koyma hakkı olduğunu ifade eden Hristofyas, “Biz iki bölgeli, iki toplumlu federasyon çözümünde istikrarla ısrar ediyoruz. Müzakere zemininin, doruk anlaşmaları, 8 Temmuz 2006 ve 21 Mart 2008 anlaşmaları aracılığıyla üstlenilen ortak taahhütler olduğunu yineliyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!