Romeo ve Juliet'i oynayan tiyatrocular balkondan düştü: İkisinin de durumu ağır

Güncelleme Tarihi:

Romeo ve Julieti oynayan tiyatrocular balkondan düştü: İkisinin de durumu ağır
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2023 16:46

Budapeşte Ulusal Tiyatrosu'nda Romeo ve Juliet'i oynayan başrol oyuncuları, oyun sırasında balkondan düştü. Hastaneye kaldırılan sanatçıların durumlarının ağır olduğu öğrenildi. Olayın ardından Ulusal Tiyatro yönetimi soruşturma başlattı.

Haberin Devamı

Macaristan'ın başkenti Budapeşte'deki Ulusal Tiyatro'da geçtiğimiz cuma akşamı akıllara durgunluk veren bir olay yaşandı. İngiliz yazar William Shakespeare'nin Romeo ve Juliet oyununda başrolü oynayan Julia Szasz ile Otto Lajos Horvath, oyunun ikinci perdesinde sahnede dekor görevi gören 3 metre yükseklikteki balkondan düştü.

Ağır yaralanan oyuncular tiyatroya çağrılan sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı. Vücutlarında kırıklar tespit edilen iki oyuncunun ameliyat edildiği, durumlarının ağır, ancak stabil olduğu açıklandı.

Romeo ve Julieti oynayan tiyatrocular balkondan düştü: İkisinin de durumu ağır

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Olayın ardından Ulusal Tiyatro yönetimi soruşturma başlattı. 2013 yılından beri Ulusal Tiyatro Müdürü olarak görev yapan Attila Vidnyanszky ise Macaristan Kültür Bakanı Janos Csak'a istifasını sundu. Bakan Csak'ın konu açıklığa kavuşana kadar Vidnyanszky'nin istifasını beklettiği öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!