Romanya bu yumruÄŸu konuÅŸuyor

Güncelleme Tarihi:

Romanya bu yumruÄŸu konuÅŸuyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2009 17:19

Romanya’da cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 6 Aralık'ta yapılacak ikinci turu öncesinde, ülkede 2004 yılında çekilen bir video görüntüsü tartışılıyor.

Haberin Devamı

ROMANYA BU YUMRUÄžU KONUÅžUYOR

 

Dün itibarıyla gün ışığına çıkan videoda, seçimlerin en güçlü adayı ve ülkenin ÅŸu anki CumhurbaÅŸkanı Trairan Basescu, BükreÅŸ belediye baÅŸkanı olduÄŸu 2004'te bir çocuÄŸa tokat atarken görülüyor.       Â

 

Görüntüde, bir miting sırasında sahnenin kenarına gelen Basescu, kalabalığın arasından sahneye yaklaşan ve sinirli olduğu gözlenen bir kadınla konuşuyor ve sonra kadına elini uzatıyor. O sırada 10 yaşındaki Bogdan Istratoiu adlı çocuk da sahneye yaklaşıyor ve elini uzatıp başkanın elini tutuyor. Basescu bunun üzerine sağ eliyle hızla çocuğun yüzüne vuruyor.

 

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu öncesinde televizyonlarda yayınlanan görüntüler televizyon kanallarında defalarca gösterilirken, Romanya gündeminin ana maddesini oluşturdu.

 

Gündeme gelen görüntülerin Basescu’nun 6 Aralık’taki seçimde oy oranını düşürmesi beklenirken, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü, bunun bir karalama kampanyası olduğunu ve video görüntülerinin üzerinde oynandığını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!