Reuters: Yeni parti hazırlığı başladı

Güncelleme Tarihi:

Reuters: Yeni parti hazırlığı başladı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2008 09:54

Reuters haber ajansına göre, AKP yönetimi, kapatma davasının aleyhlerine sonuçlanacağını düşünüyor. Bu yüzden yeni parti için hazırlıklara başladı.

Reuters, Ankara'dan Paul de Bendern imzalı haberini bir bakan ve üst düzey AKP yöneticisine dayandırdı. 
Ajansa konuşan ve isminin açıklanmasını istemeyen AK Parti'li bakan, partinin kapatılmasını ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la birlikte bir kaç isme daha 'siyasi yasak' getirilmesini beklediğini söyledi.
 
Bakana göre kabinedeki pek çok isim da 'bu görüşü' paylaşıyor. Yine ismi açıklanmayan üst düzey bir başka AK Parti'li yöneticiye göre Anayasa, Mahkemesi, kararını en erken temmuz ayında verecek.
 
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e de görev süresinin dolmasının ardından yasak geleceğini söyleyen AK Parti'li yönetici parti genelindeki havanın da karamsar olduğunu belirtti. Reuters'ın analiz haberinde, AKP'nin yol haritasına da yer veriliyor.
 
Parti kapatılır ve siyaset yasağı gelirse, Başbakan Erdoğan seçimlerde bağımsız aday olarak katılacak. Bu arada yeni bir parti kurulacak.
 
Reuters'a konuşan AK Parti'liler göre Erdoğan yasal gerekçelerle partinin başına gelemezse, parti içinde güçlü bir ikinci adam olmadığı için bu AK Parti için hiç de iyi olmayacak. 
 
 
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!