Rehn: Müzakereler baharda başlayacak

Güncelleme Tarihi:

Rehn: Müzakereler baharda başlayacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2006 00:00

Avrupa Birliği Genişleme Komiseri Olli Rehn, Avusturya gazetesi Standart’a verdiği röportajda, Türkiye ile müzakere masasına ilkbaharda oturulacağını söyledi. Türkiye’de tarama sürecinin önümüzdeki haftalarda son bulacağına dikkat çeken Rehn, "Türkiye ile müzakerelere Avusturya’nın dönem başkanlığı sırasında başlamamak için bir neden yok" dedi.

Şu sıralarda tarama sonuçlarının ve AB hukuku ile Türk hukuku ve yasaları arasındaki farkların üzerinde çalışıldığını anlatan Rehn, açılması planlanan başlıkları şöyle sıraladı: Bilim, bilimsel araştırma, eğitim ve kültür.

Olli Rehn, kendisine yöneltilen "Türkiye’deki reform süreci yavaşlamadı mı?" sorusunu ise şöyle yanıtladı: "Reformlarda ilerlemeler sürüyor ancak reformların uygulanmasında aynı şey söz konusu değil. İşkence vakaları giderek azalsa da bazı olaylar yaşanıyor. İşkenceye karşı sıfır tolerans gösteren bir politik hat gerekli. Yeni yasalar kadın haklarını en üst düzeyde güvence altına alıyor. Türk hükümetinin şimdiki görevi, reformların uygulanmasını sağlamak ve reform sürecini hızlandırmak."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!