Rehine katliamına Nepal’de isyan

Güncelleme Tarihi:

Rehine katliamına Nepal’de isyan
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2004 01:52

Irak’ta 10 gün önce kaçırılan 12 Nepalli aşçı ve temizlikçinin önceki gün öldürülmesinin ardından Nepal’in başkenti Katmandu karıştı. Aralarında Hindular’dan başka Budistlerin de bulunduğu binlerce gösterici, Irak savaşıyla hiçbir ilgisi olmayan masum vatandaşlarının katledilmesini protesto için sokaklara döküldü.

Göstericiler birçok binayı yağmalarken öfkesini müslümanlara ait değerlerden çıkardı. Katmandu merkezindeki Jama camiini yağmalayan bir grup eşyaları ve halıları ateşe verdikten sonra güvenlik güçleri tarafından dışarı atıldı. Çevredeki binaları da taşlayan öfkeli kalabalık, ana kavşaklarda lastik yakarak yolları trafiğe kapattı. Polis, 3000 kadar göstericiyi dağıtmak için gözyaşartıcı bomba kullandı. Olayların kontrolden çıkması üzerine hükümet Katmandu’da süresiz sokağa çıkma yasağı ilan etti, dışarı çıkanı ‘vur’ emri verildi. Hinduların çoğunlukta olduğu ve çok az Müslüman’ın da yaşadığı Nepal’de bugüne kadar hiç islam karşıtı gösteri olmamıştı.

Göstericiler, Orta Doğu havayollarının bazı bürolarıyla, Irak’a işçi göndermekle suçladıkları bazı iş ve işçi bulma kurumlarına da saldırdı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!