Putin yeni kabineyi Medvedev'e sundu

Güncelleme Tarihi:

Putin yeni kabineyi Medvedeve sundu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2008 14:41

Rusya Başbakanı Vladimir Putin, yeni kabine listesini Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev'e sundu.

Rus devlet televizyonunun haberinde, Putin'in Medvedev'e yeni kabine listesini sunduğu görüntülere yer verildi. Putin, burada yaptığı açıklamada, Medvedev'in kabine listesini incelemesini istedi.

Medvedev de Putin ile birlikte son iki ayda hükümet yapısı üzerinde çalıştıklarını belirterek, gerekli tüm kararları onaylayacağını söyledi.
Putin, daha sonra kabine listesini okudu.

Eski Başbakan Viktor Zubkov'un Başbakan Birinci Yardımcısı olduğu yeni kabinede, Başbakan Yardımcılılıklarına Sergey Narişkin, Aleksandır Jukov, Dışişleri Bakanlığına Sergey Lavrov, Savunma Bakanlığına Anatoliy Serdyukov ve Maliye Bakanlığına Aleksiy Kudrin atandı. Kudrin, aynı zamanda ve Başbakan Yardımcısı olarak görev yapacak.

Eski Rusya Başbakanı Mihail Kasyanov tarafından Mayıs 2000'de Maliye Bakanı olarak atanan Kudrin, Kasyanov'un istifasının ardından 2004 yılında kurulan Mihail Fradkov hükümetinde de koltuğunu korumuştu.

Yeni Rus kabinesinde iki kadın bakan da yer alırken, bunlardan Elvira Nabiullina 2000 yılından beri koltuğunu koruyan German Gref'in yerine Ekonomi ve Ticari Kalkınma Bakanlığına, Tatyana Galikova da uzun süredir icraatlarından dolayı eleştirilen Mihail Zurabov'un yerine yeni Sağlık ve Sosyal Gelişme Bakanlığına atandı.

Rus siyasi uzman Dimitriy Babiç, yaptığı açıklamada, Gref ve Zurabov'un yeni kabinede yer almamalarının sürpriz olmadığını belirterek, şunları kaydetti:

"Gref'in istifası uzun süreden beri bekleniyordu. Kendisi 2004 yılından beri Rusya'nın Dünya Ticaret Örgütüne (DTÖ) üye olacağını söylüyordu ve 3 yıl sonra başkanın sabrının da taştığı anlaşılıyor. Bay Zurabov'un da görevden alınması bekleniyordu. Özellikle Rusların ilaç ve sağlık hizmetleri adı altında yapılan son reformlardan yüzünden çektiği sıkıntıları buna örnek olarak gösterebiliriz. Sonuçta Başbakan Putin, önceki hükümetin rahatsızlık yaratan iki ismini kabineden çıkarmış görünüyor."

Yeni Rus kabinesi şu isimlerden oluştu:
Viktor Zubkov, Başbakan birinci Yardımcısı
İgor Şuvalov, Başbakan Birinci Yardımcısı
Sergey Sobyanin, Başbakan Yardımcısı,
Sergey İvanov, Başbakan Yardımcısı
İgor Seçin, Başbakan Yardımcısı
Aleksiy Kudrin, Maliye Bakanı ve Başbakan Yardımcısı
Aleksandır Jukov, Başbakan Yardımcısı
Sergey Lavrov, Dışişleri Bakanı
Anatoliy Serdyukov, Savunma Bakanı
Viktor Hristenko, Sanayi ve Ticaret Bakanı
Sergey Şmatko, Enerji Bakanı
Elvira Nabiullina, Ekonomi Bakanı
Aleksiy Gordeyev, Tarım Bakanı
İgor Şçyogolev , İletişim Bakanı
Dimitriy Kozak, Bölgesel Kalkınma Bakanı
Raşid Nurgaliyev, İçişleri Bakanı
Andrey Fursenko, Eğitim Bakanı
Yuri Trutnev, Doğal Kaynaklar Bakanı
Sergey Şaygu, Acil Durumlar Bakanı
Tatyana Galikova, Sağlık Bakanı
İgor Levitin, Ulaştırma Bakanı
Aleksandır Avdeyev, Kültür Bakanı
Vitaliy Mutko, Spor, Gençlik ve Turizm Bakanı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!