Putin yanlısı medyada şüpheli bir ölüm daha

Güncelleme Tarihi:

Putin yanlısı medyada şüpheli bir ölüm daha
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2024 07:00

Rusya’da Kremlin yanlısı isimlerin şüpheli ölümleri dikkat çekiyor. Son olarak Putin’e yakın Kuban kanalının genel yayın yönetmeni Zoya Konovalova evinde ölü bulundu.

Haberin Devamı

Rusya’da Ukrayna savaşının başlamasından bu yana Kremlin yanlısı isimler arasında yaşanan şüpheli ölümlere bir yenisi eklendi. Kremlin’e yakın televizyonlardan Kuban’ın genel yayın yönetmeni Zoya Konovalova, Krasnodar kentindeki evinde ölü bulundu. Konavalova’nın eski eşi Andrey Gubatiyka’nın cesedinin de yakınlarda bulunduğu açıklandı. Rus yetkililer cesetlerin ilk incelemesinde gözle görülür bir yaralanmaya rastlanmadığını, zehirlenme şüphesinin bulunduğunu kaydetti.

Putin yanlısı medyada şüpheli bir ölüm daha


‘BİLİNMEYEN MADDE’

Konavalova’nın kanalının yaptığı açıklamada, 48 yaşındaki kadının evinde “toz halinde bir madde kalıntıları” bulaşmış bir poşet bulunduğu ve ölüm nedenininin “bilinmeyen bir maddeden zehirlenme” olduğu belirtildi. Bu haberin ardından uyuşturucu söylentileri gündeme gelirken, yakın çevresi ve meslektaşları Konovalova’nın hiçbir zaman uyuşturucu madde kullanmadığını savundu.

Haberin Devamı

UKRAYNA’NIN İŞİ Mİ

Son yaşanan vaka, Ukrayna savaşının başlamasından bu yana meydana gelen bir dizi şüpheli ölümün parçası oldu. Geçen ay da Kremlin’e yakın gazetelerden Komsomolskaya Pravda’nın genel yayın yönetmen yardımcısı Anna Tsareva da evinde ölü bulunmuş, Putin’in partisi Birleşik Rusya’dan siyasetçi Vladimir Egorov ise geçen hafta üçüncü kattaki evinin penceresinden düşerek ölmüştü. Bu ölümlerin arkasında Ukrayna istihbaratının olabileceği konuşuluyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!