Putin: Trump benim gelinim değil

Güncelleme Tarihi:

Putin: Trump benim gelinim değil
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2017 17:02

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Çin'de yaptığı konuşmada bir gazetecinin kendisine Trump'tan hayal kırıklığına uğrayıp uğramadığı sorusu üzerine, "Trump benim gelinim değil, ben de onun damadı değilim" açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı

Putin, Trump'a ilişkin sözleri ilgi çekti. Trump'ın görevinde azledilmesi durumunda Rusya'nın nasıl hissedeceği sorusu yöneltilen Putin, ABD'nin içişleri hakkında konuşmanın kendisi için kesinlikle yanlış olacağını ifade etti. 

DİPLOMAT SAYISINI AZALTABİLİRİZ

Putin, bugün erken saatlerde yaptığı açıklamada ise "Rusya'daki ABD'li diplomatik personeli 155 kişi azaltabiliriz" diye konuşmuştu. 

BRICS Liderler Zirvesi'ndeki basın toplantısında konuşan Putin, “ABD’nin diplomat sayımızda azaltmaya gitme hakkı var. Ancak bunun böyle hoyrat bir şekilde yapılması ayrı bir konu. Avusturya ve Avustralya’yı karıştıran bir ülke ile diyalog kurmak zor. Ancak yapılacak bir şey yok. Görünüşe göre ABD yönetimindeki siyasi kültür yapılanmasının düzeyi bu." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Putin, Moskova’nın iki ülkenin diplomat sayısını tam anlamıyla eşitleyebilmek için diplomat sayısında 155 kişi azaltmaya gidip gitmeme konusunda karar verme hakkına sahip olduğunu belirtti.

Putin, şimdilik böyle bir azaltmaya gitmeyeceklerini ama mahkemeye başvuracaklarını vurguladı: “ABD’nin Rusya'nın diplomatik mülkleriyle ilgili yaptıkları görülmemiş bir şey. Bizi kendi mülklerimizi kullanmaktan yoksun bıraktılar. Bu, mülkiyet hakkımızı kullanmamıza yönelik açıkça bir ihlal. Rusya Dışişleri Bakanlığı’na konuyu mahkemeye taşıması için talimat vereceğim. ABD’nin yargı sisteminin nasıl işlediğini görelim."

 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!