Putin: Biden’ı Trump’a tercih ederim

Güncelleme Tarihi:

Putin: Biden’ı Trump’a tercih ederim
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2024 07:00

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD’de kasım ayında gerçekleştirilecek başkanlık seçimlerinde Demokratların adayı, mevcut başkan Joe Biden’ın seçilmesini tercih edeceğini söyledi.

Haberin Devamı

Putin, Rus devlet televizyonuna verdiği röportajda Biden’ı rakibi Donald Trump’a kıyasla daha “deneyimli, öngörülebilir” ve “eski usul” bir politikacı olarak tanımlarken, “Seçilmiş her ABD Başkanı ile çalışmaya hazırız. Ancak Rusya açısından açık bir şekilde Biden’ın zaferini tercih ederim” ifadelerini kullandı. “Ancak Amerikan halkı hangi lidere güveniyorsa onunla çalışacağız” diyen Putin, Biden’ın fiziksel ve mental sağlık durumuyla ilgili tartışmalara ilişkin bir soruya ise “2021’de Cenevre’deki görüşmelerinde tuhaf bir şey fark etmediğini” belirterek, “O zaman da insanlar onun beceriksiz olduğunu söylüyordu ama ben bu anlamda bir şey fark etmedim” diye konuştu.

Öte yandan Donald Trump, Putin’in sözleriyle ilgili, “Aslında bu bir iltifat. Biden’ı istiyor çünkü ondan Ukrayna dahil istediği her şeyi alacak” yorumunu yaparken, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby de “ Sayın Putin seçimlerimizden uzak durmalı” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!