Putin ajanlarla şarkı söylemiş

Güncelleme Tarihi:

Putin ajanlarla şarkı söylemiş
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2010 00:00

ABD tarafından sınır dışı edilen Rus ajanlarla ilgili daha önce hiç açıklama yapmayan Rusya Başbakanı Vladimir Putin, onlarla görüştüğünü ve beraber “vatansever şarkılar söylediklerini” açıkladı. Putin, Ukrayna’da Başbakan Viktor Yanukoviç ile düzenlediği basın toplantısında “Ülkemize dönen bu kişilerle geçtiğimiz günlerde Moskova’da bir araya geldim. Onlarla hayat hakkında uzun bir sohbet yaptım. ‘Vatan nerede başlıyor’ şarkısını da canlı müzik eşliğinde söyledik” dedi.

Kendisi de eski bir KGB ajanı olan Putin, Rus casusların bundan sonraki yaşamlarıyla ilgili, “Saygın yerlerde çalışacaklarına ve parlak bir geleceğe sahip olacaklarına eminim” ifadesini kullandı. Putin, Rus ajanların ihanet sonucu deşifre olduklarını belirttikten sonra, “O hainlerin sonu her zaman bir çukurda alkol veya uyuşturucu bağımlılığıyla sonuçlanmıştır. Hepsinin isimleri bende var” diye konuştu.

Vatan nerede başlıyor

“Vatan nerede başlıyor” (S Çevo Naçinayetsya Rodina) şarkısı SSCB döneminde, KGB’yi konu alan “Kılıç ve Kalkan” adlı belgesel filmle üne kavuşmuştu. İşte o şarkının sözleri:

Vatan nerede başlıyor?
İlkokul kitabındaki resimle mi?
Belki de annemizin bize söylediği
o şarkıyla başlıyor.
Hani tüm sınavlardan alnı ak
çıktığımız söyleniyor.
Vatan nerede başlıyor?
Kapımızın önündeki banktan,
Tarlanın ortasında, rüzgarla eğilen
ancak yine de yükselen ağaçtan,
Kıvrılıp giden köy yolundan mı?
Vatan nerede başlıyor?

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!