Putin affetti Almanya’ya uçtu

Güncelleme Tarihi:

Putin affetti Almanya’ya uçtu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2013 01:09

RUSYA Devlet Başkanı Vladimir Putin, başlıca siyasi düşmanı ve ülkenin bir numaralı mahkûmu olarak görülen muhalif işadamı Mihail Hodorkovski için “Onu affetmeye hazırım” açıklaması yaptıktan bir gün sonra af kararnamesini imzaladı.

Haberin Devamı

10 yıldır yolsuzluk suçlamasıyla hapis yatan Hodorkovski, Putin’in özel affıyla dün özgürlüğüne kavuşur kavuşmaz, kanser hastası annesini görmek üzere uçakla Almanya’ya gitti. Hodorkovski, burada Putin’den af istediğini kabul etti ancak suçsuz olduğunu tekrarladı. Bir zamanlar 15 milyar dolarlık servetiyle Rusya’nın en zengin işadamlarından biri olan ve Kremlin karşıtı muhalefeti finanse ettiği öne sürülen Hodorkovski’nin sahibi olduğu petrol şirketi Yukos, 2007’de iflas etmişti. Ağustosta tahliye olması beklenen işadamı hakkında yeni dava açılacağı söyleniyordu.

MECBUREN AF İSTEDİ

Kommersant gazetesi ise Hodorkovski’nin neredeyse zorla hapisten çıkartıldığını yazdı. İddiaya göre, bir süre önce Rus istihbaratından üst düzey yetkililer Hodorkovski’yi ziyaret ederek “Af şansını değerlendir, yoksa hasta anneni hiç göremeyebilirsin” dedi. Bunun üzerine işadamı, Kremlin’e “Beni affedin” mektubu yazdı. Böylece şimdiye kadar hakkındaki suçların siyasi olduğunu öne süren mahkûm af talebiyle suçunu da kabul etmiş oldu. Putin’in şubat ayındaki Soçi Kış Olimpiyatları öncesinde siyasi mahkumları affederek manzarayı kurtarmaya çalıştığı söyleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!