Putin açıkladı: 2024 seçimleri için adayım

Güncelleme Tarihi:

Putin açıkladı: 2024 seçimleri için adayım
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2023 07:00

Rusya lideri Vladimir Putin, mart ayında yapılması beklenen 2024 seçimlerinden yeniden devlet başkanlığı için aday olduğunu açıkladı.

Haberin Devamı

2000 yılında bu yana devlet başkanı ya da başbakan olarak ülkenin başında olan yasal değişikliklerle 2036’ya kadar iktidarda kalabilme imkanı bulunan Putin, önceki gün yaptığı açıklamada “Gizleyecek değilim, farklı zamanlarda farklı şeyler düşündüm. Ama bu karar verilmesi gereken bir zaman. Rusya Federasyonu başkanlığı için aday olacağım” dedi.

TÖRENDE DUYURDU

Vladimir Putin, açıklamayı, Kremlin Sarayı’nda askeri personel için ödül töreni sonrasında yaptı. Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, açıklamanın spontane geliştiğini söyledi. Öncesinde askerler ve söz alan kişiler Putin’e yeniden aday olması çağrısında bulundu. Öncesinde Rus Yarbay Artyom Zhoga, “Eylemleriniz, kararlarınız sayesinde özgürlüğümüze kavuştuk. Size ihtiyacımız var. Rusya’nın size ihtiyacı var” açıklamasında bulunmuştu. 15-17 Mart’ta yapılacağı açıklanan seçimlerde Putin’in karşısına ciddi bir rakibin çıkması beklenmiyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!