Prensliğini bil Frederik!

Güncelleme Tarihi:

Prensliğini bil Frederik
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2015 02:02

Fırtına nedeniyle kapalı köprüden uyarılara rağmen geçen Danimarka Veliaht Prensi Ferederik hem uyarı hem 340 euro (900 TL) ceza verildi.

Haberin Devamı

DANİMARKA’nın Veliaht Prensi Frederik, fırtına nedeniyle kapalı olan Storebaelt köprüsünden izinsiz geçerek kuralları çiğnedi. Köprü direktörü Leo Larsen, Veliaht Prens Frederik’in kapalı olan köprüden geçerek sadece kendi hayatını değil, şoför ve korumalarının da hayatını tehlikeye attığını söyledi. Leo Larsen, “Prens Frederik’in makam aracı ile köprüden izinsiz geçmesi kabul edilemez. Köprü hayati tehlike taşıdığı zaman trafiğe kapatılır sırf eğlence olsun diye kapatılmaz. Prensin yaptığı sorumsuzluk. İnceleme başlattık” dedi.

Büyük tepki çekti

Güney Sjylland ve Lolland Emniyet Müdürlüğü de, kuralları çiğnediği için siyasilerin ve halkın büyük tepkisini alan Prens Frederik’e ihtar verdi. Bölge Emniyet Müdürü Steen Nörskow, “Gelecekte ülkemizin kralı olacak Veliaht Prens Frederik’in bir daha izinsiz köprüden geçmesine izin verilmeyecektir” dedi. Diğer Emniyet Müdürü Lene Frank da, sarayla temasa geçip gerekli uyarıların yapıldığını ve Prens Frederik’e 340 Euro ceza gönderileceğini bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!