‘Prens Saray’a kapatıldı’ iddiası

Güncelleme Tarihi:

‘Prens Saray’a kapatıldı’ iddiası
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2017 23:51

ABD’de yayımlanan The New York Times gazetesi, Suudi Arabistan eski veliaht prensi ve eski içişleri bakanı Muhammed bin Nayif’in (57) Suudi Arabistan’dan çıkışının yasaklandığını ve sarayından çıkmasına izin verilmediğini öne sürdü. New York Times gazetesi, Nayif’e yönelik getirilen sınırlamaların Nayif tarafından yeni Veliaht Prens Muhammed bin Salman’a (33) yönelik ‘olası bir muhalefetin’ önüne geçmeyi amaçladığını yazdı.

Haberin Devamı

Korumaları değiştirildi

New York Times’a konuşan kraliyete yakın Suudi ve ABD’li yetkililer, kısa süre önce görevlerinden azledilen Muhammed bin Nayif’in Cidde’de bulunan sarayından çıkmasına izin verilmediğini söyledi. 21 Haziran’daki görev değişiminin ardından Cidde’deki sarayına dönen Nayif’in sadık korumalarının Muhammed bin Salman’ın muhafızlarıyla değiştirildiğini gördüğü belirtildi. Eski Amerikalı bir yetkili Nayif ile birlikte kızlarına da dışarıya çıkamadığını kaydetti.

‘Yüzde 100 doğru değil’

Reuters haber ajansına kouşan Suudi yetkililer ise bu bilginin ‘yüzde 100 doğru’ olmadığı açıklamasında bulundu. Suudi Arabistan Kralı Salman’ın oğlu Muhammed bin Salman, kısa süre önce eski veliaht prens Muhammed bin Nayif’in yerine getirilmişti. Muhammed bin Nayef’in uzun yıllardır sürdürdüğü içişleri bakanlığı görevi de elinden alınmıştı. Yabancı kaynaklar, Muhammed bin Nayif ile Muhammed bin Salman arasından büyük bir rekabet bulunduğunu ifade ediyor.

Haberin Devamı

BİLGİ NOTU: Sürpriz bir şekilde görevden alınan Prens Muhammed bin Nayif’in Prens Muhammed bin Selman’a sadakat gösterdiği belirtilirken genç Prens’in de kuzeninin elini öperken çekilmiş görüntüleri yayınlanmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!